Varga Zsolt: Köszönöm a Fradinak, hogy edzővé váltam!

VARGA Zsolt; VOGEL Soma; NYÉKI Balázs, Magyarország - Egyesült Államok, Fukuoka 2023, Vizes világbajnokság, vizes vb,  vízilabda, Japán, 2023.07.25.
Fukuoka, 2023. július 25. Varga Zsolt szövetségi kapitány (háttal) és Vogel Soma a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Egyesült Államok mérkőzés előtt a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 25-én. Jobbról Nyéki Balázs másodedző. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmet nyert a fukuokai világbajnokságon, amelynek szombati döntőjében ötméteresek után 14-13-ra nyert a görög csapat ellen. A fantasztikus siker után jöjjönek a szövetségi kapitány, Varga Zsolt aranyszavai.

"Annyira izgalmas és stresszes volt a vége, hogy kell még egy kis idő, mire áttörik az érzés. Fantasztikus munka volt a mai. Nagy energiák mentek el a spanyolok ellen, de a döntőre is kellettek. Nagyon nehéz volt, hatalmas gratuláció a fiúknak. Az ötösök előtt a nyugalom volt a legfontosabb, ezt próbáltam a játékosok felé is mutatni. Sok munka van ebben a sikerben. Vogel Soma zsenialitása, az ő faktora is kellett. Lehet fanatikusnak fognak gondolni, de a jövőre nézve is azt tudom mondani, hogy munka, munka, munka.

Varga Zsolt szövetségi kapitány nagyon boldogan nyilatkozott Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Most azonban az ünneplésé a főszerep. Újra összerakott csapattal, óriási emberi és leki erő kellett a sikerhez, ehhez a csodához. Mindig fantasztikus része lesz az életemnek ez a vb-siker" - mondta Varga Zsolt szövetségi kapitány az M4 Sport kamerája előtt, majd köszönetet mondott a Fradinak, ahol elmondása szerint edzővé vált.