Zokogott a kapitány, miatta bukta el a görög vízilabda-válogatott a magyarok elleni vb-döntőt

Fukuoka, vizes világbajnokság, vízilabda, vízilabdatorna, férfi válogatott, döntő, Magyarország - Görögország, vizes VB, 2023. 07. 29.
Fukuoka, 2023. július 29. Theódorosz Vlahosz görög szövetségi kapitány a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen és aranyérmet nyert. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott szombaton negyedszer is világbajnok lett, miután a fukuokai vb-döntőben ötméterespárbajban legyőzte Görögországot. Teodorosz Vlahosz, a görögök szövetségi kapitánya teljesen magára vállalta a felelősséget a vereségért.

Vlahosz 2014 óta irányítja hazája válogatottját, és a tokiói olimpiai döntő elvesztése után Fukuokában megvolt a nagy esély, hogy a második világverseny-fináléját már megnyerje.

10-10-es állásnál, az utolsó percben a görögök labdát is szereztek, és hátraindulás közben Zalánki Gergő kiállítást érően szabálytalankodott, Vlahosz pedig azonnal jelezte, hogy ezt kihasználva 35 másodperccel a vége előtt időt kér. Azonban pár pillanattal később észrevette, hogy

óriási hibát követett el, ugyanis ha nem teszi, a görögök kettő az egyben vezethették volna a magyar kapura a labdát, ami vízilabdában hatalmas esély a gólszerzésre.

Végül az időkérés után az emberelőnyt nem sikerült kihasználniuk a görögöknek, így maradt a 10-10, és jöhetett az ötméterespárbaj, amelyben Vogel Somára nem volt ellenszerük, és elbukták a vb-döntőt.

Vlahosz már a rosszul időzített időkérés alatt is bocsánatot kért a csapatától, majd a vesztes finálé után még jobban összetört: a játékosainak kellett megvigasztalni, majd a könnyeivel küzdve nyilatkozott.

Volt egy kettő az egy elleni helyzetünk, hogy belőjük a gólt és megnyerjük a világbajnoki címet, és erre én időt kértem. Hihetetlen, mit csináltam ilyen fontos meccsen,

– mondta sírva Vlahosz.

„Olyan közel voltunk a célhoz, de remélhetőleg hamarosan lesz még ilyen lehetőségünk – folytatta Vlahosz. – Remélem, a szurkolóink mindezek ellenére szeretnek minket, de jelenleg nagyon sajnálom, hogy nem sikerült [nyerni], ez kizárólag az én hibám."

Forrás