Vágólapra másolva!
A TV2 Exatlon műsorából jól ismert kiváló strandröplabdázó, Szabó Dorka és Győri Panni nyerte meg Finnországban az European Masters Games multisport eseményen a 30+,35+,40+ összevont kategóriában a strandröplabdázók versenyét.

Ez a sportfesztivál lehetőséget kínál az érett, idősebb sportolóknak, hogy kedvenc sportágukban megmérettethessék magukat. Ezen a versenyen indult el a Szabó-Győri páros. A szervezők három korosztályt vontak össze és ebben az összevont kategóriában lett aranyérmes a magyar duó.

Szabó Dorka és a labdák Fotó: Csudai Sándor - Origo

A versenyen indulók többnyire saját költségükön utaznak és neveznek be a viadalra. A két magyar lány az elmúlt hét végén utazott el Tamperébe. Helsinkiig repülővel mentek, majd onnan vonattal folytatták az útjukat. Szereplésüket az időjárás nem fogadta kegyeibe, minden versenynapon esett az eső, fújt a szél. Szóval, a finn nyár nem a legszebb arcát mutatta meg.

Ennek ellenére a három összevont kategóriában a magyarokat nem tudták legyőzni. Ők alkalmazkodtak a legjobban a hideghez, a nagy szélhez, amely alaposan megnehezítette az indulók dolgát. Volt olyan mérkőzésük, amelyen szetthátrányban kellett megfordítaniuk a meccset és ez is sikerült nekik - hatalmas bravúrral.

Ezt a multisport eseményt ne úgy képzeljük el, mint a profi körülmények között megrendezett Európa Játékokat vagy az olimpiát. A résztvevőknek itt mindent maguknak kell biztosítaniuk.

A két magyar lány egy olyan szálláson lakott, ahová az erdőn keresztül kellett 2 km-t gyalogolniuk.

Győzelmük éppen ezért is nagyon értékes, mert visszavisz bennünket egy olyan világba, amikor még nem csak a pénzről és a professzionizmusról szólt a sport.

Szabó Dorkát a nagyközönség korábban a TV2 Exatlon című műsorából ismerhette meg, de szerepelt az Origo Sporton is abban a sorozatban, amelyben kiváló sportolók állították kihívás elő a műsorvezetőket.