Óriási változtatásokat jelentettek be a nehéz helyzetben lévő magyar kézilabdacsapatnál

Danick Snelder Laura van der Heijden kézilabda Siófok KC
Vágólapra másolva!
A női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok KC csapata három játékosa kivételével mindenkivel szerződést bontott.

Az elmúlt hetekben már sejteni lehetett, hogy nagy baj van a Siófok KC együttesénél, az Alba Fehérvár elleni döntetlen után a klub játékosa, Debreczeni-Klivinyi Kinga azt nyilatkozta, nehéz helyzetben van az egyesület. Mindemellett új igazolásokat sem jelentettek be a csapatnál és egyáltalán nem állt össze a játékoskeret a következő idényre.

A sonline.hu megírta, hogy a klub kiadott egy Fodor János ügyvezető kézjegyével ellátott közleményt az egyesület jövőjét érintő döntésekről.

Nehéz helyzetbe került a Siófok női kézilabdacsapata Forrás: NemethAndras/Siófok KC

"Az elmúlt hetekben számos tényezőt figyelembe kellett vennünk döntéseink meghozatalához. Célunk a siófoki kézilabda fenntartható működése. A klub infrastruktúrájának üzemeltetéséhez, utánpótlásunk működéséhez és a klubban dolgozó emberek biztonságos megélhetéséhez át kell csoportosítanunk erőforrásainkat.

Az előttünk álló időszakban utánpótlásunkra és a magyar játékosokra szeretnénk támaszkodni. A jövő évi keret és a szakmai stáb kialakítása jelenleg is zajlik. Úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben nagyszerű lehetőség előtt állnak a sajtnevelésű fiatalok" - olvasható a legfontosabb részlet a közleményből.

A Siófok - amely korábban a nemzetközi porondon is szerepelt - jelenleg az NB I ötödik helyén áll.