Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint kedd este megérkezett a szerdán (ma) kezdődő női jégkorong-világbajnokság helyszínére, a Toronto melletti Bramptonba Pat Cortina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A csapat - amely közép-európai idő szerint pénteken hajnalban kezdi meg szereplését - kedden megtekintette az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt Toronto Maple Leafs edzését, és néhány sztárral készült közös fotó is.

Cortina részvétele vasárnapig kérdőjeles volt, mert csapata, a német férfi harmadosztályban szereplő SC Riessersee érdekelt volt a rájátszásban, ám a Garmisch-Partenkirchen-i székhelyű klub 3-0-s összesítéssel alulmaradt a negyeddöntőben a Hannover Scorpionsszal szemben.

Pat Cortina bízik a magyar válogatottban Forrás: MJSZ

Ha a Riessersee még egy kört sikerrel vett volna, akkor Delaney Collins másodedző irányította volna a magyar együttest.

Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya beszél játékosaihoz a női jégkorong divízió I/A világbajnokságon Forrás: MTI/Czagány Balázs

A története harmadik A csoportos világbajnokságán résztvevő válogatott célja, hogy a nyolc közé kerüljön, az utolsó két helyezett ugyanis kiesik a divízió I/A osztályba.

A magyar válogatott vb-programja (közép-európai idő szerint):

április 7., 1.00: Magyarország-Franciaország
április 8., 17.00: Magyarország-Svédország
április 10., 17.00: Magyarország-Finnország
április 11., 17.00: Magyarország-Németország