Horrorsérülést hozó drámai mérkőzést játszott a magyar válogatott kézilabdázó csapata

Foxes Berlin - Kadetten Schaffhausen Sports EHF European League Handball (Team) Horizontal HANDBALL
18 April 2023, Berlin: Handball: EHF European League, Füchse Berlin - Kadetten Schaffhausen, knockout round, quarterfinals, second legs, Max-Schmeling-Halle. Berlin's Mathias Gidsel (l) throws the ball on goal against Kadetten Schaffhausen's Donat Bartok. Photo: Andreas Gora/dpa (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőinek visszavágóján Bartók Donát csapata, a Kadetten Schaffhausen a négygólos hazai győzelem után idegenben 6 góllal kikapott a Füchse Berlintől, így a német csapat jutott be a legjobb négy közé.

Az odavágó során Odinn Thor Rikhardsson 15 góljának is köszönhetően szerzett 4 gólos előnyt a Schaffhausen, Bartók Donát pedig akkor nem volt a keretben. A korábbi magyar válogatott jobbátlövő Berlinben azonban ott lehetett, és 2 góllal segítette is a csapatát.

Az összesítés szempontjából kiélezett hajrában, az 56. percben, 28-23-as berlini vezetésnél a svájci

Zoran Markovic lerohanásból gólt szerzett, ám a bevetődés közben a fejét eltalálta Dejan Milosavljev kapus magasra nyújtott lába.

Markovic tehetetlenül zuhant a földre, ahl szintén beverte a fejét. Végül hosszú percekig ápolni kellett, majd hordágyra is szükség volt, eközben pedig a bokáját fájlaló Milosavljevet kiállították a játékvezetők.

Az emberhátrány és egy kihagyott hétméteres ellenére a Füchse bírta jobban a hajrát, hiszen a svájciak támadásaiban sorra érkeztek a hibák, az utolsó másodpercekben pedig Tim Freihöfer gólja eldöntötte a továbbjutás sorsát.

A négyes döntőt május 27-én és 28-án rendezik Flensburgban, ahol a hazai csapat nem lesz jelen, ugyanis a spanyolországi egygólos győzelem után odahaza 8(!) góllal kikapott a klasszis (kapus)teljesítménnyel kirukkoló Granollerstől.

A Ferencvárost a nyolcaddöntőben búcsúztató francia Montpellier szoros csatában, míg második német csapatként a Göppingen sima kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé.

Eredmények:
Férfi kézilabda Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók:
Füchse Berlin–Schaffhausen 30-24 (17-15)
Továbbjutott a Füchse Berlin 63-61-es összesítéssel.
Nexe–Göppingen 27-31 (12-13)
Továbbjutott a Göppingen 63-50-es összesítéssel.
Flensburg–Granollers 27-35 (12-16)
Továbbjutott a Granollers 65-58-as összesítéssel.
Montpellier–Sporting CP 31-30 (16-14)
Továbbjutott a Montpellier 63-62-es összesítéssel.