Vágólapra másolva!
Hiába nem volt tétje a női Divízió III/A jégkorong-világbajnokság utolsó, Románia-Bulgária mérkőzésének, a dudaszó pillanatában tömegverekedés tört ki a játékosok között.

A hatfős csoportban már korábban eldőlt, hogy Hongkong jut fel, míg Észtország esik ki, Románia és Bulgária pedig egymás között osztották el a 4-5. helyet. Végül a mérkőzést 10-2-re nyerték meg a románok. A bolgároknak ez, és elsősorban a 7-1-re elveszített utolsó negyed nem tetszett, a feszültséget pedig a jégpályán nem ritka verekedéssel adták ki magukból – ám annak a nagysága és súlyossága szinte példa nélküli lett.

A román csapat fele már a kapusuk felé korcsolyázott, hogy ünnepeljék a győzelmet, amikor látták, hogy társaikat ütlegelik az ellenfelek, így a segítségükre siettek és ők is beszálltak a bunyóba. Miután sikerült lecsillapítani, a játékvezetők már nem engedték vissza a jégre a feleket a különdíjak átadására és a himnusz meghallgatására sem – írta a sport.szekelyhon.ro.

A játékosok szétválasztása után 470 percnyi büntetést osztottak ki a csapatoknak, végül a románok 245, a bolgárok 289 percnyi büntetéssel fejezték be a találkozót.

Forrás