Megint Veszprém-Szeged döntőt rendeznek a férfi kézilabda Magyar Kupában

TÖNNESEN, Kent Robin; MARTINES SOARES, Miguel; ELDERAA, Yehia akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása labda sportoló SZEMÉLY TÁRGY
Szeged, 2023. március 22. Kent Robin Tönnesen (b2) és Miugel Martines Soares (b3), a Szeged, valamint Yehia Elderaa (b), a Veszprém játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában, az 1. forduló első, OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzésén a Pick Arénában 2023. március 22-én. OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 23-36. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A címvédő Veszprém után a bajnok Szeged jutott döntőbe a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 38-26-ra legyőzte a Dabast az elődöntőben, a győri négyes döntő szombati játéknapján.

A szegediek közül Luka Stepancic, a dabasi keretből Zdolik Bence hiányzott.

A Dabas a 13. percig remekül tartotta magát (7-7), és egy ideig még a folytatásban is jól helyt állt a bajnoki címvédővel szemben, amelyben Bodó Richárd és Rosta Miklós termelte a gólokat (12-9). Az első félidő második felében támadásban és védekezésben is egyre inkább megmutatkozott a két csapat közötti különbség, ennek köszönhetően már hét gól volt a Szeged előnye a szünetben.

A Dabas az első után a második felvonásban is próbálkozott - a kapusának lecserélésével - létszámfölényes támadójátékkal, de nem járt sikerrel, sőt a különbség tovább nőtt.

A szegediek kevesebbet hibáztak, a 39. percben már tízzel vezettek, ennek köszönhetően némileg rápihenhettek a Veszprém elleni, vasárnapi döntőre.

Ismét a Veszprém ellen vívja a döntőt a Szeged Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Rosta Miklós nyolc, Bodó Richárd hat góllal, Mikler Roland 13, Mirko Alilovic három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Zlatko Horvat nyolc alkalommal talált be, Nagy Tibornak öt, Pallag Péternek hat védése volt.

A hétszeres győztes Szeged 22. alkalommal jutott kupadöntőbe, ahol korábban is mindig a Veszprémmel találkozott.

Eredmény, elődöntő: OTP Bank-Pick Szeged - Dabas KC 38-26 (20-13)

korábban:
Telekom Veszprém-MOL Tatabánya KC 26-22 (11-9)