Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re kikapott szombaton a lengyelektől Heidelbergben, a németországi felkészülési torna második mérkőzésén.

Eleinte szoros volt a mérkőzés, a döntetlen környéki eredményről a magyar válogatott tudott kétgólos előnyt kialakítani. Az első félidő hajrájában, amelyet mindkét oldalon hibák és eladott labdák jellemezték, a lengyelek emberhátrányban egyenlítettek.

A fordulást követően a lengyel válogatott lépett el két góllal. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése sem tudott változtatni az események alakulásán, az ellenfél négy találatra növelte a különbséget (28-24). Noha az utolsó tíz percen belül háromgólos különbségnél egy támadáson belül két ziccert is kihagyott az ellenfél, ez sem adott lendületet a magyar együttesnek, amely ugyan az utolsó percekben zárkózásba kezdett, de ez csupán az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

Szöllősi-Zácsik Szandra hét gólt szerzett.

Az április 8-i és 12-i, Izland elleni világbajnoki selejtezőre készülő csapat pénteken Ludwigsburgban 26-20-as vereséget szenvedett a házigazda németektől, a viadalt a két rivális vasárnapi, egymás elleni találkozója zárja majd.

Lengyelország-Magyarország 31-29 (17-17)