Vágólapra másolva!
Az FTC 12-11-re legyőzte pénteken a vendég OSC-t a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyolcadik fordulójában.

A két együttes múlt héten az újbudaiak pályaválasztásával találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, a Ferencváros gyakorlatilag a félidőre eldöntötte az összecsapást és könnyedén, 16-12-re nyert.

A magyar mezőny két élcsapata többször is találkozott már egymással az idény során, a BENU Magyar Kupa döntőjében a zöld-fehérek a hat gólt szerző görög Sztilianosz Argiropulosz vezérletével diadalmaskodtak, a bajnokságban pedig Varga Dénes klasszisa döntötte el a rangadót, a Ferencváros olimpiai, világ- és Európa-bajnoka öt gólt dobott.

A ferencvárosi Fekete Gegő (b) és az újbudai Angyal Dániel küzdelme a magyar csapatok BL-rangadóján Forrás: MTI/Illyés Tibor

A BL magyar rangadója ezúttal szorosabban kezdődött annak köszönhetően, hogy a vendégek remekül használták ki emberelőnyös lehetőségeiket, míg fordított helyzetben a zöld-fehérek a szokottnál kevésbé voltak hatékonyak. A 3-3-as döntetlenről induló második negyedben is fej fej mellett haladtak a csapatok, az OSC pedig 6-6-ig tartotta a gyakorlatilag százszázalékos fórkihasználását, egy ízben kettős emberelőnyben talált kapuba. Amint megszakadt ez a bravúros sorozat egy blokk, majd a keresztléc segítségével, az FTC máris vezetést szerzett, így 7-6-os előnnyel várta a nagyszünetet.

Az sem kedvezett az OSC-nek, hogy Vigvári Vincét végleg kiállították fejre irányuló szabálytalanság miatt.

A térfélcserét követően elbizonytalanodott a vendég együttes, ezt kihasználva pedig sorozatban három gólt dobva 10-6-ra elhúzott az FTC. Ekkor úgy tűnt, akár el is dőlhet a mérkőzés, azonban az OSC az utolsó nyolc perc kezdetéig két gólt faragott a hátrányából, így még maradt izgalom a negyedik felvonásra. Ebben ráadásul remekül kezdett az esélytelenebb gárda: Manhercz emberhátrányban lopott le egy passzt a levegőből, majd az ellenakcióból Burián minimálisra csökkentette a különbséget. Sőt, az egyenlítésre is volt lehetőség, de Tóth hibázott center pozícióból, a kihagyott helyzetet pedig megbosszulta a Ferencváros. Ezt követően az ezúttal "csendesebb" meccset produkáló Varga Dénes védekezésben és támadásban egy-egy klasszis megmozdulást bemutatva három perccel a vége előtt jószerivel eldöntötte a meccset.

Burián Gergő volt az OSC legjobbja a Fradi elleni meccsen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az OSC azonban nem adta fel, előbb Burián parádés ejtésével, majd Angyal bivalyerős bombagóljával ismét felzárkózott. Az utolsó támadás is az újbudaiaké volt, sőt, emberelőnyt kaptak, de öt másodperccel a vége előtt Csacsovszky csúnyán fölé bombázott, így végül nem jött össze számukra a bravúros pontszerzés.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 8. forduló:
FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda 12-11 (3-3, 4-3, 3-2, 2-3)
gólszerzők: Merkulov 3, Argiropulosz, Jansik 2-2, Vigvári Ve., Ubovic, Fekete, Damonte, Varga D. 1-1, illetve Burián 3, Bundschuh 2, Dala, Manhercz, Várnai, Tóth, Csacsovszky, Angyal 1-1

Az immár 18 pontos FTC megerősítette helyét a nyolcas döntőbe jutást jelentő első négy között, míg a hatpontos OSC nem tudott felzárkózni oda. A következő fordulóban, február 28-án a Ferencváros az előző idényben ezüstérmes szerb Novi Beograd otthonába látogat, míg az OSC a horvát Jug Dubrovnik vendége lesz.