Vágólapra másolva!
Érthető módon minden megszólaló maximálisan elégedett volt a Sopron Basket 62-60-as győzelme után a spanyol Girona ellen az Euroliga csoportkörének 11. fordulója után.

A címvédő magyar bajnokcsapat 11 pontos hátrányban is volt a harmadik negyedben, de nem adta fel, küzdött, hajtott, aminek csakis győzelem lehetett a vége, amivel a Sopron Basket továbbra is vezeti a csoportját.

"Ez egy óriási csapatmuka volt, és meggyőződésem, hogy bizonyos szinten egy mentális fejlődésen is átment a csapat - kezdte értékelését Gáspár Dávid vezetőedző, aki úgy érezte, hogy az elvesztett múlt heti DVTK elleni meccs, és a csapatra váró feladatok, valamint a fáradtság miatt egyfajta gát alakult ki a játékosokban, ami most átszakadt. - A szezon már csak ilyen, viszont éppen ebben a periódusban egy ilyen meccset megnyerni egy ilyen első félidő után (nagyszünetben 33-25-re vezetett a Girona - a szerk.) különösen értékes. A csapat képes volt mérkőzésen belül is megújulni, szorossá tenni a végjátékot, amiből most mi jöttünk ki győztesen, ami a jövőt tekintve is nagyon fontos dolog.

Ennek része volt természetesen a közönség is, amelyik nagyon jó hangulatot teremtett, érezte, hogy mikor kell átlendítenie a csapatot a holtponton."

Gáspár Dávid gondterheltnek tűnik, de ő is tudja, hogy a végsőkig bízhat a játékosaiban Forrás: Ladóczki Balázs - Origo

"Nagyon fontos győzelem volt, hiszen ebben a csoportban biztos, hogy az utolsó fordulóig kiélezett lesz a harc minden egyes helyezésért.

Még, ha nem is játszottunk mindig a legjobban, védekezésben tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, és azokhoz az elvekhez, amiket itt követünk. Támadásban sem adtuk fel az utolsó percig, aminek meg is lett az eredménye. Ezt a sikert tényleg foggal-körömmel harcoltuk ki" - mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón a soproniak csapatkapitánya, Fegyverneky Zsófia.

Fegyverneky Zsófia (szemben) akkor volt a legjobb, amikor arra a legnagyobb szükség volt Forrás: Ladóczki Balázs - Origo

Szívesen meghallgattuk volna a Girona edzőjének a véleményét is, a spanyolok azonban nem jelentek meg a sajtótájékoztatón...

A 21 pontos Brittney Sykes mögött a 18 pontjával a mezőny második legeredményesebbjeként záró soproni klasszis, Jelena Brooks viszont válaszolt az Origo kérdésére.

Jelena Brooks ezúttal is igazi vezére volt a soproni csapatnak Forrás: Ladóczki Balázs - Origo

"Egy kicsit mi is megijedtünk, amikor 11 ponttal elhúzott a Girona, de az a helyzet, hogy mi végig bízunk egymásban, így tettünk most is, és az utolsó negyedre összeszedük magunkat, és sikerült megnyernünk ez a fontos meccset.

Nagyon fontos volt, hogy a fiatalok ilyen jól játszottak. Gáspi (Gáspár Dávid vezetőedző - a szerk.) eldönti, hogy melyik az első ötös, de nem csak mi vagyunk a csapat, mert, akik a kispadon vannak azok is tudnak nagyon jó, fontos dolgokat hozzátenni a meccshez. Koncentrálni kell, és megcsinálni, amit Gáspi kér tőlünk, ma ez az utolsó negyedben maradéktalanul sikerült."