Utolsó másodpercben kapott góllal bukta el a Győri ETO a kulcsfontosságú BL-meccset

Rapid Bucharest v Gyori Audi ETO - EHF Champions League NurPhoto General news December 11 2022 11th December 2022 EHF Champions League Horizontal SPORT MATCH HANDBALL
Stine Bredal Oftedal of Gyor Audi ETO in action during the EHF Champions League game between Rapid Bucharest and Gyor Audi ETO, sunday, December 11, 2022. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto) (Photo by Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC 29-28-ra kikapott szombaton a francia Metz HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 12. forduló, B csoport:
Metz HB (francia)-Győri Audi ETO KC 29-28 (13-13)
lövések/gólok: 51/29, illetve 48/28
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 3/3
kiállítások: 4, illetve 0 perc

A vendégek keretéből Kari Brattset, Veronica Kristiansen és Rü Unhi hiányzott.

Nagy lendülettel kezdtek a franciák, többször is hibázásra kényszerítették ellenfelüket, akik a 17. percben, 8-4-es hátrányban kértek először időt. Az ETO hét percen keresztül nem talált be, és a 19. percig csak Ana Gros volt eredményes az ötszörös BL-győztesnél.

A Metz 9-4-es vezetése után 7-2-es sorozatot produkált az egyre összeszedettebben kézilabdázó vendégcsapat, amely kilenc perc alatt egyenlített, és a szünetben is döntetlen volt az állás.

A második félidő elején egy 4-0-s sorozattal megint ellépett a Metz, amely ismét kihasználta ellenfele hibáit, de ezúttal sokkal gyorsabban tudtak reagálni a győriek, és egy 4-1-es széria végén 20-20 volt az állás. A folytatásban is hullámzó volt a játék és az eredmény alakulása, előbb a Metz lőtt egymás után hármat, majd a Győr. Száz másodperccel a vége előtt a házigazdák büntetőből egyenlítettek, majd Győri-Lukács Viktória is betalált.

A Metz ismét kapott egy hétméterest, melyet értékesített, ezután a magyar csapat a győzelemért támadott, ám Stine Oftedal eladta a labdát, így Chloe Valentini két másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt a franciáknak.

A vendégeknél Ana Gros tíz, Győri-Lukács Viktória és Stine Oftedal öt-öt gólt lőtt, Sandra Toft 16 védéssel zárt. A hazaiaknál Bruna de Paula - aki nyártól a Győr játékosa lesz - és Kristina Jörgensen hat-hat alkalommal talált be, Hatadou Sako pedig 11 védést mutatott be.

A két csapat 11. egymás elleni BL-meccsén nyolc győri siker mellett harmadszor győzött a Metz.

A kilenc győzelemmel és három vereséggel álló győriek legközelebb február 5-én a török Kastamonu Belediyesi GSK otthonában lépnek pályára a BL csoportkörében.