Vágólapra másolva!
Vay Ádám visszavágyik a tengerentúlra és a válogatottról sem mondott le Vay Ádám, az Alpesi Ligában szereplő Fassa magyar jégkorongozója visszavágyik a sportág észak-amerikai közegébe, emellett a válogatott szereplésről sem mondott le.

A játékos a közmédiának hétfőn elmondta: jól érzi magát olasz klubjában, amelyben az elmúlt másfél évben szakmailag és mentálisan is sokat fejlődött, így egyre közelebb érzi magát ahhoz, hogy elérje a kitűzött célját.

"Szeretnék az osztrák vagy a német első osztályban játszani,

vagy visszakerülni Amerikába, ami az elsődleges célom"

- nyilatkozta Vay, akinek a szezon végéig érvényes szerződése van klubcsapatával.

A 28 éves kapus a 2016-os elitvilágbajnokságon remek teljesítményt nyújtott a magyar válogatott kapujában, ennek köszönhetően szerződtette az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Minnesota Wild. A világ legerősebb bajnokságában azonban nem mutatkozhatott be, de a tengerentúlon alacsonyabb ligákban, az AHL-ben (Iowa Wild) és az ECHL-ben (Quad City Mallards, Rapid City Rush) lehetőséghez jutott. Azt követően szerepelt a DVTK Jegesmedvék, a svéd Västerviks, valamint a szlovák Banska Bystrica és a HC Kosice együttesében.

Vay Ádám visszavágyik a tengerentúlra és a válogatottról sem mondott le Forrás: Photo: László Mudra - HIIHF/Photo: Laszlo Mudra - HIIHF/László Mudra

A magyar válogatottban legutóbb a 2019-es, nurszultani divízió I/A-as vb-n védett. Vay elmondta, nem tudja, hogy ez miért alakult így, viszont mindent elkövet azért, hogy ismét meghívják.

- jelentette ki.

Kevin Constantine szövetségi kapitány irányításával a magyar válogatott idén májusban ismét az elitben szerepelhet, a tamperei és rigai rendezésű eseményen Dánia, az Egyesült Államok, Franciaország, Svédország, a házigazda Finnország, Németország és Ausztria lesz a csoportellenfele. Vay szerint egy-két csapat ellen nyerhet a válogatott, de ehhez mindennek össze kell jönnie, és a szerencsére is szükség lesz a bennmaradáshoz.