A tomboló vihar sem tudta megakadályozni a Győr újabb győzelmét a női kézi-BL-ben

MARTÍN, Ambros
Győr, 2022. október 9. Ambros Martín, a győri csapat vezetőedzője (k) a kézilabda női Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Lokomotiva Zagreb mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. október 9-én. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A Győr 25-23-ra győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, szombaton.

A vendégek keretéből Jelena Despotovic, Kari Brattset, Veronica Kristiansen és Fodor Csenge, a hazaiaktól Milena Rajcevic, Ivona Pavicevic és Katarina Dzaferovic hiányzott.

Az ötszörös BL-győztes győrieket szállító repülő pénteken vihar miatt nem tudott leszállni Podgoricában, ezért visszatért Bécsbe. Szombat reggel az ETO belement abba, hogy az eredetileg tervezett 18 helyett 20 órától játsszák le a találkozót. A repülőjük délután fél 3-kor szállt le, de a küldöttség több tagjának nem érkezett meg a csomagja.

A körülmények miatt a győriek fontolóra vették, hogy halasztást kérnek, de ehhez az európai szövetség nem járult volna hozzá.

A klub közleménye szerint az is felvetődött, hogy a sérülések elkerülése érdekében nem állnak ki a mérkőzésre.

Mint írták, szilárdan hisznek abban, hogy a mérkőzéseknek a pályán kell eldőlniük, ezért minden hátráltató tényező ellenére úgy döntöttek, hogy kiállnak a találkozóra.

A felirat nélküli kölcsönmezekben játszó győriek jól kezdtek (5-2), de a folytatásban sok lövést rontottak, így a Buducnost a meccs harmadánál átvette a vezetést. Ambros Martín vezetőedző időkérése után megint ellépett a magyar bajnoki címvédő (13-10), amely két találattal vezetett a szünetben.

A második félidő elején gyorsan egyenlítettek a házigazdák, ám utána hatékony támadójátékának köszönhetően 20-16-ra ellépett az ETO. Ezután több mint tíz percig nem talált be a Győr, ezt azonban a montenegróiak nem tudták kihasználni.

A győriek mindig a lehető legjobbkor szereztek gólt, így a szoros végjátékban megőrizték előnyüket.

Ambros Martín együttese a nehéz körülmények ellenére is nyert Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Stine Oftedal hat góllal, Silje Solberg nyolc, Sandra Toft öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A hazaiaknál Natasa Corovic négyszer talált be, a mezőny legjobbjának megválasztott Armelle Attingré 14 védéssel zárt.

A két csapat 27. egymás elleni tétmérkőzésén három vereség és négy döntetlen mellett huszadik alkalommal nyert a Győr.

A női BL-ben rövid téli szünet következik, legközelebb január 7-én lépnek pályára a csapatok.

A négy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló Ferencváros a címvédő Vipers Kristiansand vendége lesz, a hét sikerrel és két vereséggel rendelkező Győr pedig a szintén norvég Storhamart fogadja.

Eredmény, csoportkör, 9. forduló, B csoport:
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 23-25 (12-14)
lövések/gólok: 40/23, illetve 45/25
gólok hétméteresből: 4/1, illetve 4/2
kiállítások: 6, illetve 8 perc

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.