A Fradi nyerte az Újpest elleni hokidrámát

KISS Patrik; TÓTH Gergő
Budapest, 2022. december 28. A ferencvárosi Tóth Gergő (b), Seregélyi Máté (j) és az újpesti Kiss Patrik a jégkorong Erste Liga UTE - FTC-Telekom mérkőzésén a Megyeri úti jégcsarnokban 2022. december 28-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Ferencváros hosszabbításban 3-2-re legyőzte ősi riválisát, az UTE-t a jégkorong Erste Liga első szerdai mérkőzésén.

A Ferencváros kapujában sérülések miatt a 19 éves Földes László állt, akinek cseréje a juniorok közül "felhozott" 17 éves Herceg Márton volt.

Az első harmadban az ugyancsak sok hiányzóval küzdő Újpest szerzett vezetést Kovács Alex góljával, az FTC azonban a második játékrészben fordított Tóth Adrián és a finn Aku Kestilä góljával. Az Újpest a 44. percben Colin Shirley góljával egyenlített, így jöhetett a hosszabbítás. A zöld-fehérek győztes gólját a ráadás utolsó percében Nagy Gergő szerezte.

Mivel az összecsapás egyben az év utolsó Derbije is volt, a hagyományoknak megfelelően a csapatok a Vígh Balázs Vándorkupáért is küzdöttek egymással. A trófeát a 2017 januárjában történt tragikus veronai buszbalesetben elhunyt játékos, a Ferencváros és az Újpest korábbi tagjának, Vígh Balázsnak az emlékére ajánlották fel az egykori jégkorongozó szülei, olvasható a zöld-fehér klub honlapján.

A DVTK Jegesmedvék a két-két gólt ütő Vas János és Jan Blasko vezérletével verte a Fehérvárt.

Eredmények:
UTE - FTC-Telekom 2-3 (1-0, 0-2, 1-0, 0-1) - hosszabbítás után
Corona Brasov (romániai)-Gyergyói HK (romániai) 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után
DVTK Jegesmedvék-FEHA19 5-2 (1-0, 1-1, 3-1)