Vágólapra másolva!
A társházigazda Szlovénia elleni 29-25-ös győzelemmel zárta az Európa-bajnokságot a magyar női kézilabda-válogatott, ami, ha felszabadult örömöt nem is hozott az öltözőbe, de némi gyógyírt azért jelentett az előző meccseken elszenvedett vereségek után mondták az Origónak nyilatkozó játékosok.

Az Európa-bajnokságon először lehetett olyan magyar játékosokat látni az interjúzónában, akik őszintén boldogok voltak a lefújás után.

"Remek érzés a győzelem, de nagyon nagy kár, hogy most "jöttünk meg" az Eb-re. Annak viszont nagyon örülök, hogy egy győzelemmel sikerült zárnunk, ráadásul egy hazai pályán szereplő jó csapatot tudtunk megverni. Jó volt a hangulat a pályán, senkinek nem az járt a fejében, hogy "végre vége és mehetünk haza", hanem mindenki a meccsre koncentrált és nagyon jól játszottunk" - kezdte a kilenc góljával a találkozó legeredményesebb játékosa, Klujber Katrin.

Az átlövő szerint nagyon fontos volt, hogy védekezésben ezúttal jól teljesített a csapat, ahogy az is, hogy, ha

A csapat, amelyikről sokszor elhangzott, hogy milyen fiatal és rutintalan, ezúttal alaposan rácáfolt erre.

Klujber Katrinnak ismét nagy meccse volt Forrás: MKSZ/Kovacs Aniko

"Nagyon sokat tanultunk az előző meccsekből, ahol hiába játszottunk olykor jól, mégis kikaptunk. Most viszont nagyon okosan csináltuk, tanultunk a hibáinkból, így kell tovább mennünk."

Az utolsó percekben, amikor a szlovének ötgólos hátrányból feljöttek kettőre, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időt kért, ami döntő fontosságúnak bizonyult.

"Ilyenkor jól jön, hogy egy kis levegőhöz jutuni, mert fáradtan már nem biztos, hogy a legjobb döntéseket tudjuk hozni. Szerencsére a stábnak voltak jó döntései, amivel segíteni tudtak."

Arra a kérdésre, hogy lesz-e egy kis ünneplés, Klujber Katrin így válaszolt.

de most már mindenki nagyon fáradt, úgyhogy nem lesz nagy ünneplés."

A csapat balszélsője, Márton Gréta elmondta, nagyon sajnálja, hogy egyetlen mérkőzésre, az utolsóra jött ki a csapatból a legjobb teljesítmény.

"De nagyon boldogok vagyunk, és a magam részéről hihetetlenül büszke vagyok a lányokra, mert az egész meccsen óriásit harcoltunk. Többször is voltak nagyon jó periódusaink, vezettünk öt góllal is, és most a kritikus utolsó tíz percben is megtudtuk tartani az előnyt."

Márton Gréta az egész Európa-bajnokságon egyenletesen jó teljesítményt nyújtott Forrás: MKSZ/Kovacs Aniko

A csapat annak ellenére játszott messze legjobban az egész Eb-n, hogy ezúttal több mint négyezren szurkoltak a mieink ellen. De lehet, hogy pont erre lett volna szükség korábban is?

Ezúttal nem látszott a rutintalanság a csapaton, amelyik a legnehezebb pillanatokban is nagyon profin tette a dolgát.

"Ebben mindenki benne volt, mindenki támogatta a másikat, mindig volt egy jó szavunk a másikhoz, és a kritikus pillanatokban rendre akadt valaki, aki újabb lendületet adott a csapatnak."