Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott ötödik meccsén a negyedik vereségét szenvedte el, miután hétfőn este 30-25-re kikapott a svédektől az Európa-bajnokság ljubljanai középdöntős csoportjában. A lefújás után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány válaszolt az újságírók kérdéseire.

A kapitány szerint bár a miein a mérkőzés folyamán többször is visszakapaszkodtak három-négygólos hátránból, rengeteg hibát követtünk el a hatvan perc során.

"Védekezésben főleg a visszaverendeződés, támadásban pedig a labdaeladások pecsétlték meg a sorsunkat. Utóbbiból jött az előbbi, ha gyorsan kellett volna visszazárnunk, rendre hibáztunk, ők meg belőtték a ziccereket. A második félidő végére pedig már teljesen elfogytunk, sem előre, sem hátra nem volt meg a sebességünk."

Golovin kiemelte a két csapat védekezése közti különbséget is,

míg nekünk 13 megállító szabálytalanságunk volt, addig a svédek "folyamatosan szétvertk minket",

és minden ütközés egyre jobban és jobban vitte a játékosaink erejét. A kapitány elmondta, készültek erre, fontos lett volna, hogy még a svédek megállító faultjai előtt továbbtegyük a labdákat, de minél fáradtabbak voltunk, annál kevésbé sikerült ez.

Rengeteget kaptak a svédektől a magyar játékosok Forrás: MKSZ/Kovacs Aniko

A kapitány azonban azt is határozottan állítja, hogy a csapat motivációjával nem volt, és a szerdai utolsó, a házigazda szlovénok elleni meccsen sem lehet majd erre panasz.

Biztos vagyok benne, hogy ugyan a csoportban már nem tudunk előre lépni, de harcolni fogunk a győzelemért."

Ugyanezt mondta a mieink egyik beállója, Füzi-Tóvizi Petra, amikor azt kérdeztük, hogy a várható 6-7 ezer szurkoló (a magyar csapat eddigi meccseink 1000 körül volt az átlagézőszám), vagy inkább azért várja az utolsó meccset, hogy vége legyen az Eb-nek.

Ez most kevés volt tőlünk, fel kell nőnünk a feladathoz, rutint kell szereznünk, hogy utolérjük a legjobbakat. Szerintem nem vagyunk nagyon lemaradva, de tény, hogy sokat kell dolgozni, hogy előre lépjünk.

A kapitány végezetül elmondta, hogy természetesen "nem örül neki", hogy a mieink a 11-12. hely valamelyikén zárnak. "A horvátok elleni meccsen ment el az egész, ha ott kicsivel felszabadultabban tudtunk volna játszani, akkor biztos, hogy más eredmény születik, és nem a 11-12. helyről kellene beszélgetnünk. Az biztos, hogy a három skandináv ország előttünk jár, a célunk pedig az, hogy felzárkózzunk hozzájuk."