Vágólapra másolva!
A női kézilabda Európa-bajnokság első középdöntős meccsén a magyar válogatott az eddigi legjobb játékával szenvedett 29-27-es vereséget Dániától. A találkozó után a mérkőzés magyar főszereplői értékelték a meccset az újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Ljubljanából.

Annak nagyon örülünk, hogy így játszottunk, küzdöttünk végig, és megmutattuk, hogy ez az igazi arca a magyar válogatottnak. Sajnos a meccs végén kimaradt egy-két ziccer, az döntötte el a mérkőzést – mondta Győri-Lukács Viktória a lefújás után.

A jobbszélső szerint bírták erővel végig, a kapitány pedig, amikor tudott cserélt, de senki nem panaszkodott fáradtságra.

– mondta a szélső.

Győri-Lukács Viktória akcióban a dánok ellen Forrás: MKSZ/Kovacs Aniko

„A három napos pihenő biztos, hogy fizikálisan és mentálisan is jól fog jönni, nem tartok attól, hogy visszavetné a csapat lendületét, a következő meccsen is fel fogjuk szedni a parkettát. Legalább egy napig elengedhetjük a kézilabdát, mielőtt a következő meccsel foglalkoznánk" – válaszolta az Origónak.

A balszélső Márton Gréta az utolsó tíz percben már nem volt pályán, miután egy hosszú indítást követően ütközött az egyik dán védővel.

Arra a felvetésre, hogy hibátlan lövő telejesítményével (6/6) neki és a csapatnak is ez volt a legjobb meccse eddig a tornán így felelt:

„A lövések tekintetében biztos, hogy ez volt az eddigi legjobb meccsem. Ami a csapatot illeti, kicsit változtattunk védekezésben, inkább a kettesek külső oldalára, vagy szélre toltuk a dánok játékát, abba néha belehibáztunk, nekem is dolgoznom kell ezen" – mondta önkritikusan.

„Minden kapusból készülünk, belőle is készültünk. Videoztunk, megnéztük, hogy mik a sebezhető pontjai, hova nem szereti kapni a lövéseket" - válaszolta az Origo kérdésére, hogy készültek-e külön a dánok klasszis kapusából, Sandra Toftból.

Márton Gréta nagyszerűen játszott a középdöntő első meccsén Forrás: MKSZ/Kovacs Aniko

A svédek elleni hétfői meccsről elmondta, hogy szeretnének egy hasonlóan jó meccset játszani egy apró különbséggel:

Felkészülünk a svédekből, és játszunk ellenük egy jó meccset."

Klujber Katrin nyolc góljával nem csupán a mérkőzés legeredményesebb játékosa volt, de őt választották a meccs emberének is. Az átlövő szerint is ez volt a csapat eddigi legjobb teljesítménye.

„Éppen ezért az egyik szemünk sír, a másik nevet. Annak viszont örülök, hogy

Voltak támadásban váratlan megoldásaink, amire a dánok láthatóan nem tudtak készülni. Mindenki bátor volt, felszabadultan játszott, és nagyon akartunk. Az bánt, hogy a végén nem voltunk elég okosak, és a dánok ezt kihasználták."

Klujber Katrint próbálták, de nem igazán tudták megállítani a dánok Forrás: MKSZ/Kovacs Aniko

Az átlövő elmondta, hogy elfáradt a mérkőzésen, hiszen majdnem végig pályán volt, így, ha kicsit sok is a három nap pihenő, mindenképpen jól fog jönni a csapatnak.

Remélem, hogy a svédek ellen már nem lesz nyoma csalódottságnak, mert győzni fogunk."

„Egyértelműen ez a válogatott igazi arca!

Ebből már látszott valami a norvégok ellen, ma pedig egyértelmű volt, hogy ezek vagyunk mi, képesek vagyunk ebben a tempóban játszani. Védekezésben sem simogattuk az ellenfelet, elől-hátul nagyon kemények voltunk."

Szikora Melinda 9 védése talán nem tűnik soknak, de szinte mindegyik vagy bravúr volt, vagy fontos pillanatban adott támaszt a csapatnak. A rutinos kapus azonban ezúttal is a saját maga felé megfogalmazott kritikával kezdte a nyilatkozatot a mérkőzés után.

Szikora Melinda bravúrok sorát mutatta be a magyar kapuban Forrás: MKSZ/Kovacs Aniko

„Kicsit mérges vagyok magamra, mert, ha a meccs végén akárcsak egy labdát is megfogok, biztos, hogy átlendült volna a csapat, és talán nem kapunk ki.

A norvégok ellen a második félidőben sokat hibáztunk, most viszont nem hagytuk, hogy a dánok átrohanjanak rajtunk. Foggal-körömmel, csapatként küzdöttünk végig, egy pillanatra sem hajtottuk le a fejünket. Számomra ez a legnagyobb hozadéka ennek a meccsnek" – mondta a kapus.