Vágólapra másolva!
Szombaton ismét megrendezték a Magyar Kosárlabdázás Napját a Hősök terén, ahol több mint 20 pályán és remek hangulatban zajlott a duplán jubileumi esemény.

A nap házigazdája Fegyverneky Zsófia, ötszörös magyar bajnok, Euroliga-győztes válogatott kosárlabdázó volt. A Sopron színeiben már mindent megnyerő klasszis az új szerepkörben is jól érezte magát, rengeteg fiatallal szerepelt közös fényképen, és a díjátadásokból is aktívan kivette részét. Akárcsak az esemény külföldi sztárvendége, a korábbi NBA-bajnok holland center, Francisco Elson, aki még a Speciális Olimpikonok közé is beállt játszani.

Az idén 80 éves magyar szövetség által 2012-ben elindított programon idén is sor került a már 30. streetball challenge hagyományos döntőjére.

Hűvös időben, de remek hangulatban zajlott az esemény a Hősök terén Forrás: Magyar Kosárlabda Szövetség/Girgasz Peter

A sok remek program mellett a rendezvény fénypontja a Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa volt szlovén, amerikai és magyar csapatok részvételével. A roppant látványos, pörgős viadal remek hangulatban zajlott, ráadásul akkora volt az érdeklődés, hogy a lelátó szűknek bizonyult, így még a pálya szélén is álltak a nézők.

Ugyancsak nagy sikere volt a sportágtörténeti kiállításnak, amely nagyobb részt a szövetség 80 éves jubileuma alkalmából a magyar kosárlabda nemzetközi sikereit mutatta be, egy része pedig a streetball három évtizedére tekintett vissza.