Javíthat a Fradi, tovább száguldhat az ETO

BLOHM, Linn; OFTEDAL, Stine
Győr, 2022. szeptember 18. A győri Stine Bredal Oftedal (b2) és Linn Blohm (b3), valamint Nesliham Caliskan (b) és Simone Böhme (j), a török csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Kastamonu Belediyesi GSK mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. szeptember 18-án. A Győr 44-25-re legyőzte a török csapatot. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Ezen a hétvégén is sok hazai sportesemény közül választhatnak a drukkerek, melyek közül a három legjobbnak ígérkező programot ajánljuk most.

Győri Audi ETO KC-Metz HB (francia), Győr, Audi Aréna, 18.00

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes magyar sztárcsapat az idei szezonban is a legrangosabb sorozat egyik legnagyobb esélyeseként vágott neki a küzdelmeknek. A B csoport első két fordulójában pedig rögtön meg is mutatta Ambros Martín csapata, hogy az előző idény ezüstérme után ebben az idényben csakis az újabb végső diadal lehet a célja. A nyitó fordulóban az előző kiírásban Final Fourba jutó dán Esbjerg otthonában nyert 31-29-re a magyar bajnok, majd a legutóbbi hétvégén saját közönsége előtt rendezett gálamérkőzést a török Kastamonu Belediyesi ellen: Győri-Lukács Viktóriáék 44-25-re verték a török bajnokot. A magyar válogatott szélső pedig az egész forduló legszebb gólját lőtte.

A győri Stine Bredal Oftedal (b2) és Linn Blohm (b3), valamint Nesliham Caliskan (b) és Simone Böhme (j), a török csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Kastamonu Belediyesi GSK mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. szeptember 18-án Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Szombaton 18 órakor a B csoportban egyedüliként hibátlan magyar bajnok régi kedves ismerősét, a francia Metz csapatát fogadja. A két együttes az előző idényben is egy csoportban szerepelt, és akkor az ETO kétszer is megmutatta, hogy ki az úr a háznál: Metzben 33-29-re, míg Győrben 39-30-ra nyert a magyar bajnok. A Metznek most nincsenek olyan klasszisai, mint akárcsak pár éve is, de azért a brazil Bruna de Paula, vagy Kristina Jörgensen neve nem cseng rosszul. A csapatnak az ETO-tól elszenvedett vereségeken kívül is van magyar kapcsolata, ugyanis a keret tagja a 17 éves Balassi Lily, és a korábbi magyar válogatott, Szabó Melinda francia válogatott lánya, Emma Jacques.

FTC-Rail Cargo Hungaria-Brest Bretagne (francia), Érd Aréna, 16.00

Itt a kiváló alkalom a javításra! A Fradi az Odense legyőzése (27-23) után a Bajnokok Ligája második fordulójában fennállása legsúlyosabb BL-vereségét szenvedte el a német Bietigheim otthonában. Elek Gábor csapata 40-20-ra kapott ki a német bajnoktól. A mérkőzés után a zöld-fehérek edzője röviden, tömören így foglalta össze a mérkőzést.

- mondta a Sportrádiónak. A sok nagy csatát megélt edzőnek abban is igaza volt, hogy egy ilyen vereségre, illetve egy ilyen mérkőzésre a legjobb orvosság egy jó játékkal megnyert mérkőzés. Ez a bajnokságban az Érd ellen össze is jött kedden, szombaton 16 órától pedig a BL-ben is meglesz a lehetőség a javításra.

A ferencvárosi Klujber Katrin és társai újra bebizonyíthatják, hogy ott a helyük a legjobbak között Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az viszont nem lesz ilyen könnyű, ugyanis az előző francia bajnokság ezüstérmese, a BL legutóbbi kiírásában a negyeddöntőbe jutó Brest Bretagne érkezik vendégségbe. Szerencsére a Brest nincs valami nagy formában a sorozatban: az első fordulóban a címvédő Vipers otthonában kaptak ki elég simán (31-24), majd hazai pályán a CSM Bucuresti verte őket ugyancsak hét góllal (26-33). A Fradi az első hazai meccsén 27-24-re legyőzte a dán Odensét, és ugyanazzal a játékkal a Brest legyűrése sem okozhat gondot.

PINKK Pécsi 424-Sopron Basket, Pécs, 19.00

Kiböjtöltük ezt is, de ezen a hétvégén végre elrajtol a női kosárlabda-bajnokság is. Nagy izgalmakra persze idén sem lehet számítani, hiszen a címvédő és nem mellékesen Euroliga-győztes Sopron Basketnek aligha lesz riválisa idehaza. Várhatóan legnagyobb riválisai, azaz az Atomerőmű KSC Szekszárd és a DVTK is legjobb esetben is csak megszorítani tudja majd Gáspár Dávid csapatát, amelyik Pécsen kezdi meg idei menetelését.

Kicserélődött kerettel is torony magas favorit a bajnokságban a Sopron Basket Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Sopron Basket kerete alaposan kicserélődött a tavalyi aranyszezon után. Távozott a három amerikai légiós, azaz Briann January, Gabby Williams és Stefanie Dolson, valamint Nevena Jovanovic és Varga Sára is. Ami az érkezőket illeti, a korábbi magyar válogatott Vandersloot Courtney leigazolását már korábban bejelentették. A Sopront erősíti a folytatásban a 28 éves Brittney Sykes, aki a Los Angeles Sparks játékosaként védekezési hatékonyságban a WNBA listavezetője, tavaly az év védőcsapatába választották, az elmúlt szezonban pedig az ausztrál liga legjobb védője lett. Visszatér szülővárosába a Ludovika-FCSM Csatától a saját nevelésű Böröndy Vivien, új szerzemény a lengyel Gdyniától a 31 éves ír Alice Kunek, és szintén játszott már Sopronban az USK Prahával az Euroliga Final Fourba jutott, 195 centis szerb Dragana Stankovic. Ugyancsak fontos erősítés lehet a 22 éves Eziyoda "Ezi" Magbegor is.