Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabdaválogatott egy ponttal legyőzte Grúzia csapatát felkészülési mérkőzésen Kecskeméten. A találkozó után az Origo a magyar csapat klasszisát, Hanga Ádámot kérdezte a meccsről és az előttük álló időszakról.

A Real Madrid magyar bedobója, Hanga Ádám tizenhárom pontot dobott Grúzia ellen, és több szép kosarat szerzett, nagyon aktívan játszott védekezésben és támadásban is.

- árulta el Hanga Ádám.

Férfi kosárlabda válogatott és Georgia elleni mérkőzés, kosárlabda, magyar csapat, válogatott, 2022.08.05., kecskemét Fotó: Csudai Sándor - Origo

A negyedik negyed közepén szoros mérkőzésállásnál a Real Madrid magyar klasszisa még egy-egyezett is a Virtus Bologna sztárjátékosával, Tornike "Toko" Shengeliával. Arra a kérdésre, hogy ilyen szituációk előfordulhatnak-e majd a szeptemberi kölni Eb-n, a magyar klasszis szellemes választ adott.

- mondta el nevetve a válogatott bedobó.

- nyilatkozta Hanga Ádám.

Ivkovics is nagyon bízik Hangában Fotó: Csudai Sándor - Origo

Elég megterhelő klubidény van Hanga Ádám mögött, és a szeptemberi Eb előtt még vb-selejtezőt is kell játszani a magyar csapatnak. A kérdés, hogy volt-e elég ideje a magyar válogatott kiválóságának kipihennie magát a nagy megméretettés előtt.

- fejezte be Hanga Ádám.


Felkészülési mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Magyarország - Grúzia 89-88 (31-24, 16-18, 21-19, 21-27)


Magyarország: Hanga 13, Vojvoda 17/9, Benke 13/6, Allen 3/3, Keller 15/6. Cserék: Váradi 2, Perl 7/3, Ferencz 9/9, Szabó -, Eilingsfeld 6/3, Karahodzsics 4.

Georgia: McFadden 4, Tsintsadze 5, Sanadze 16/6, Sengelia 19, Shermadini 18. Cserék: Andronikashvili -, Jintchadze 10/6, Burjanadze 9/6, Bokolishvili 3/3, Bekauri 4, Lonaridze 4.