Vágólapra másolva!
A magyar csapat nagy csatában 84-74-re legyőzte Finnországot a soproni torna nyolcaddöntőjében. Cziczás László együttese a négy közé jutásért a torna egyik favoritjának számító spanyolokkal csap össze.

A magyar csapat az A csoportban a második helyen zárt, miután legyőzte a franciákat és a hollandokat, de kikapott a csehektől. Így a nyolcaddöntőben a B csoport harmadik helyén záró Finnország várt rá, amelyik a svédektől és az olaszoktól is simán kikapott, viszont a belgákat könnyedén győzte le.

Az első negyedet a szellős magyar védekezést kihasználva az akkor még jól dobó finnek nyerték 24-19-re, a következő játékrészben azonban már összeszedte magát a magyar együttes, 27-20-ra nyerte a negyedet, és előnnyel mehetett szünetre.

Dombai Réka fantasztikusan játszott Forrás: FIBA

A harmadik negyed elején már tíz ponttal is vezetett a magyar csapat, és ugyan a negyedik negyed elején rövid időre két pontra (65-63) feljöttek a finnek, a hajrát, akárcsak két nappal korábban a franciák ellen, ismét remekül bírta a magyar csapat: Boros Júliáék percről perce növelték az előnyüket, és öt perccel a lefújás előtt már 15 ponttal is vezettek (79-64). Ezt az előnyt már magabiztosan őrizte meg a csapat, amelyik végül tíz ponttal, 84-74-re győzött, és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol várhatóan Spanyolország vár majd rá.

A magyar csapat és az egész mezőny magasan legeredményesebb játékosa a 27 pontot (közte három triplát) jegyző Dombai Réka volt.

Eredmény, női U20-as kosárlabda-Eb:
Magyarország – Finnország 84-74 (19-24, 27-20, 19-14, 19-16)
a magyar csapat legjobb dobói: Dombai R. 27, Krasovec L. 11, Boros Júlia 10