Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott 35-4-re legyőzte Kolumbiát a budapesti vizes világbajnokság hétfő esti mérkőzésén.

Egy évvel azután, hogy a magyar női válogatott fennállása során először felállhatott a dobogóra az olimpián, Bíró Attila együttesére hazai pályán várt újabb rangos világverseny.

A magyar női vízilabda-válogatott magabiztos győzelemmel kezdte a világbajnokságot Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában a tokiói bronzérmes csapatunknak az első ellenfele Kolumbia volt, akik vb-újoncként ugrottak medencébe. A két válogatott között hatalmas volt a különbség az egész összecsapás során.

Csak az volt a kérdés a hétfő esti mérkőzésen, hogy a mieink hány góllal verik meg dél-amerikai ellenfelüket. Ami mindenképp meglepő volt, hogy a rivális ötalkalommal is a kapuba tudott találni, demonstrálva ezzel, hogy a vele egy szinten lévő kiscsapatok ellen jó esélyei lehetnek majd.

Egy meccs a vízilabda szentélyében a Margitszigeten kihagyhatatlan a sportot kedvelők bakancslistájáról Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar válogatott a legtöbb gólt a második negyedben dobta, amikor 12 alkalommal talált be a nyolcperces játékidő során a kapuba. A találkozó 20-2-es első félidő után 35-4-es végeredménnyel zárult.

Bíró Attilának nem ezen a mérkőzésen kellett valami forradalmi újítással előrukkolnia Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az olaszok szinte végig vezettek hol egy, hol két góllal Kanada ellen, mégsem tudták győzelemmel kezdeni a vb-t. A 7-6-ról induló utolsó negyedben csak az észak-amerikaiak voltak eredményesek, így döntetlenre mentették az összecsapást.

Az A csoport következő fordulóját szerda este rendezik meg, amikor előbb 19:30-kor Kolumbia-Kanada meccs lesz a Margitszigeten, majd 21:00-kor Olaszország-Magyarország rangadóra kerül sor.

Női vízilabdatorna, A csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-Kolumbia 35-4 (8-2, 12-0, 7-0, 8-2)
Gólszerzők: Rybanska 6, Keszthelyi-Nagy, Leimeter 5-5, Szilágyi D. 4, Gurisatti, Máté Zs. 3-3, Parkes, Mahieu, Faragó K., Garda 2-2, Vályi, ill. Vanegas 2, Ortega, Marin
Olaszország-Kanada 7-7 (4-2, 2-3, 1-1, 0-1)