Vágólapra másolva!
Katrine Lunde 42 esztendősen is egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a Győri Audi ETO elleni vasárnapi döntőben a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti final fourjában.

A norvég legenda megint bebizonyította, hogy ő minden idők legjobb kapusa: előbb szombaton a Metz Handball ellen 33-26-ra megnyert elődöntőben védett 16 alkalommal, majd az ETO ellen 33-31-re sikerrel vett fináléban is 12-szer tudott hárítani.

A legtöbb védése ráadásul kulcspillanatokban érkezett, és a legtöbb nem is tűnt igazi bravúrnak. Anne Mette Hansen óriási bombáját a kapufára tolta az első félidőben:

Szintén a szünet előtt honfitársát, Veronica Kristiansent demoralizálta:

Majd a meccs hajrájában jól futott vissza, és ütötte ki a labdát az üres kapura érkező győri kísérletet követően:

Lunde már hatodik BL-győzelmét ünnepelhette pályafutása során. 2009-ben és 2010-ben a Viborg, 2013-ban és 2014-ben a Győr, 2020-ban és 2021-ben pedig a Vipers csapatát vezette végső győzelemre védéseivel.

Katrine Lunde, minden idők legjob kapusa Fotó: Koncz Márton - Origo

A legendás kapus a norvég Afterpostennek elárulta, hogy mindig piros körmökkel játszik, és ahogy az újabb példa mutatja, általában is szerencsét hoz neki kedvenc színe.

A 42 esztendős kapusnak még egy szezon erejéig él a szerződése a Viperszel. A szezon elején még úgy volt, hogy párjával, a futballedző Nikola Trajkoviccsal tart Oroszországba, és a CSZKA Moszkvában fog majd kézilabdázni. Ez végül meghiúsult, és maradt szülővárosában, hogy címvédéshez segítse együttesét.