Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO 32-27-re legyőzte a dán Esbjerg csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének szombat délutáni mérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Csak remélni tudtuk, hogy készen állunk arra a nagyszerű hangulatra, ami ezen a hétvégén ránk vár a győri rajongók részéről. Minden posztra két jó játékosunk van, ami döntőnek bizonyult. Könnyű ennek a tudatában pályára lépni, mert tudjuk, hogy amikor egy kulcsemberünk kiállítása miatt emberhátrányba kerülünk, akkor sem esik vissza a csapat játéka" - világított rá a két csapat közötti legnagyobb különbségre Linn Blohm, a Győr játékosa.

Nem volt könnyű Henny Reistad ellen pályára lépni, a megoldás az volt, hogy minél többször ütközni kell vele, amikor a védőfalunk elé megérkezik a labdával. Ez többé-kevésbé sikerült is, ami a hosszabb kispadunkkal és remek kapusteljesítményünkkel együtt döntőnek bizonyult" - mondta az ETO svéd világsztárja.

Amandina Leynaud elképesztően védett a hajrában Forrás: Márton Koncz

"Nagyon sokat készültünk erre az elődöntőre, hogy megszerezzük azt a magabiztosságot, amivel lehet esélyünk a győzelemre. Az Esbjerg kulcsemberei a második félidőre elfáradtak, ami döntőnek bizonyult.

Egyáltalán nem volt tervben, hogy én védem végig a hajrát, de rögtön kivédtem egy büntetőt és a gólvonal előtt ragadtam. Boldog vagyok, hogy ilyen teljesítményt sikerült nyújtanom"

- mondta Amandine Leynaud, aki élete utolsó előtti mérkőzésén 12 lövésből hetet is megfogott az utolsó percekben, amivel 58,3 %-os hatékonysággal zárt.

"A második félidőben kijött a csapatok közötti különbség, ami a jó játékosok számát illeti. Nincs annyi sztárunk, mint a Győrnek, így egyre fáradtabban érkeztünk oda a győri védők elé a támadásaink során" - mondta Henny Reistad, akinek a nyolc gólja is kevés volt a dán együttes sikeréhez.