Vágólapra másolva!
A Pick Szeged idegenben 30-29-re legyőzte a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda NB I döntőjének visszavágóján, amivel története ötödik bajnoki címét ünnepelhette. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Nagyon küzdelmes, harcos döntőt játszottunk, ez mindkét meccsről elmondható.

- mondta a győztes gólt szerző Rosta Miklós atalálkozót követően.

"Minden tiszteletem a Veszprémé, egy fantasztikus két meccset adtunk a közösségnek, ami nagyon jó a magyar kézilabdának is. Azokon a meccseken, amiket lejátszottunk, jobban játszottunk és több helyzetet is ki tudtunk alakítani, de nem lőttük be azokat. Ma nagyon küzdöttünk, nem adtuk fel, és ez döntötte el a meccset.

Juan Carlos Pastor 2018 és 2021 után harmadszor is bajnoki címre vezette a Szegedet Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, végig versenyben voltunk, megint piros lap volt ezen a meccsen is, de ez már-már megszokás a két csapat rangadóin. Játékosaim megmutatták, hogy tudunk jól kézilabdázni és végig harcolni egy ilyen hőfokú meccsen. Köszönjük a szurkolóinknak is, hogy ekkora számban eljöttek és bíztak bennünk az otthoni vereség után is.

Rosta Miklós megmutatta, hogy nem csak a neve miatt van a csapatban, nagy gratula neki"

- értékelt Juan Carlos Pastor, a szegediek vezetőedzője.

"Gratulálok a bajnok Szegednek, nagyon fáj most ez a vereség. Az elmúlt időszakban három korábbi meccsen is le tudtuk győzni őket, de most pont a legfontosabb pillanatban egyetlen góllal alul maradtunk.

- tekintett előre Momir Ilic, a Telekom Veszprém vezetőedzője.

"Nagyon megsemmisítő úgy kikapni, ahogyan most elveszítettük a bajnoki címet. Idén jobban alakultak a dolgok, mint az előző szezonban. Sokszor fordítani tudtunk, ez most nem sikerült. Köszönöm a szurkolóinknak, akik megint elképesztőek voltak. Ami jó hír, hogy még nem vakációra megyünk, hanem a négyes döntőre készülünk. Megpróbálunk meglepetést okozni Kölnben" - bizakodott Rasmus Lauge, az Építők csapatkapitánya.