Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém 37-35-re kikapott a lengyel Lomza Vive Kielcétől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a kölni négyes döntő szombati játéknapján. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Nagyon sokat játszottunk a második félidőben emberhátrányban, egy ilyen ellenfél ellen ez nagyon nehéz. Nem mondhatok semmi rosszat a csapatomra.

Nagyon szeretem ezt a sportot, tudom miről beszélek. Nem jó, ha valaki rossz irányba befolyásolja a mérkőzést, pedig jó meccs lehetett volna.

A második felvonásban ráadásul a kapusteljesítményünk sem volt már olyan jó. Ettől függetlenül boldog vagyok, hogy itt lehetünk. Megérdemelten jutottunk a négyes döntőbe. A szurkolók miatt viszont rosszul érzem magam" - mondta Momir Ilic, a Veszprém edzője.

Momir Ilic nem tud rosszat mondani a játékosaira Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Az első félidőben nagyon jól játszottunk. A második félidőben is próbáltunk gyorsan játszani, de sokat hibáztunk. Ezeket pedig nem tudtuk javítani.

mindig megtalálták a réseket. Nagy élmény volt, hogy ennyi veszprémi szurkoló elkísért minket. Szeretnénk vasárnap jó élményekkel távozni. Nincs más választásunk, mint nyerni a bronzmeccsen, ez az egy sanszunk maradt, hogy éremmel zárjunk" - mondta a Sport TV kamerája előtt Ligetvári Patrik.

"A türelem volt a siker kulcsa. Mentálisan nagyon erősek voltunk.

Összességében remekül működött a veszprémi védelem, de a végsőkig megpróbáltunk játszani, a legjobbunkat hozni. Az első félidőben jobb volt a magyar csapat, de tudtuk, hogy lesznek rövid momentumok a meccsen, amikor előnybe tudunk kerülni. A kapusteljesítmények is sokat számítottak, az első játékrészben a Veszprémé, a másodikban a miénk volt jobb, ami sokat segített. Megpórbáltuk minél közelebb kialakítani a kapuhoz a helyzeteket, és bár az elején sok hibát követtünk el, ott volt még harminc percünk" - árulta el Alex Dujshebaev, a Kielce játékosa.

A Telekom Veszprém a vasárnapi bronzmeccset a Kiel együttesével vívja majd, a német együttes a másik elődöntőben 34-30-ra kapott ki a Barcelonától.