Vágólapra másolva!
Stine Oftedal fantasztikus teljesítménnyel segítette a Győri Audi ETO-t a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

A norvég irányító olyan ritmust diktált a Brest Bretagne elleni negyeddöntő szombati visszavágóján, amire csak ő képes a mezőnyben. Nem véletlen, hogy olyan nyugodtan lehetett ezt a meccset nézni, amilyen nyugodtságot a 35-23-as végeredmény sugároz.

Az ETO lehengerlő támadójátékot mutatott be, Oftedal kilenc gólja mellett remekül alakította ki a helyzeteket csapattársai számára, így a Brestnek nem volt esélye a telt házas Audi Arénában.

A 30 éves világsztár mellett a nagy arányú siker az ETO francia kapusainak volt köszönhető, akik közül Amandine Leynaud 38 %-os, Laura Glauser 53 %-os védési hatékonysággal zárta a találkozót.

Ambros Martín csapata magabiztos sikerével sorozatban hatodik alkalommal jutott be a BL budapesti négyes döntőjébe. A legrangosabb európai kupa végjátékát június első hétvégéjén új helyszínen, az MVM DOME-ban rendezik majd meg.

A final fourba a Győr mellett a címvédő Vipers Kristiansand, a francia Metz és a dán Esbjerg jutott még be. Az elődöntők párosításaira a kedd esti sorsoláson derül majd fény.