Meg sem mozdult, úgy védett két hatalmasat az olimpiai bajnok sztárkapus - videó

Vincent Gerard PSG kézilabda
Vincent Gerard of PSG Handball during the EHF Champions League match between FC Barcelona and PSG Handball at Palau Blaugrana in Barcelona. (Photo by DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Szerda este remek meccsekkel kezdődtek meg a negyeddöntők a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A Barcelona idegenben szerzett előnyt a Flensburggal szemben, a Kiel-PSG világválogatottak csatájában pedig döntetlenről várhatják a visszavágót.

Sander Sagosen és Harald Rendkind vezérletével egyértelműen a THW Kiel kezdte jobban a PSG elleni párharc első felvonását. A francia sztárcsapatnak Vincent Gerard elképesztő dupla védése is kellett a versenyben maradáshoz, amit úgy mutatott be, hogy közen meg sem mozdult:

A párizsiak a Kamil Syprzak, Nedim Remili, Luc Steins trió találataival tartották két-háromgólos hátrányukat, amit a hajrában sikerült ledolgozniuk.

Raúl González csapata egyszer, még 1-0-nál állt jobban, mint a vendégcsapat, mégis sikerült 30-30-as döntetlenre mentenie a rangadót. A legeredményesebb játékos Remili lett nyolc góllal, a túloldalon Sagosen mind a hat lövését gólra váltotta.

A címvédő Barcelona már a meccs első szakaszában magához ragadta a kezdeményezést. Gonzalo Pérez de Vargas óriási bravúrjaival és elsöprő támadójátékkal a katalánok 10-3-as előnyre tettek szert a Flens Arenában.

Hiába két világklasszis beállójuk, Ludovic Fabregas és Luis Frade sérülés miatti hiánya, a Barca így is sok gólt dobott beállóból. Youssef Benali nyolcszor volt eredményes.

A hazaiak mindent megpróbáltak, hogy visszajöjjenek a párharcba, Jim Gottfridsson például remek csel után dobott szép gólt:

A Barcelona végül 33-29-re győzött Flensburgban, így hiába Emil Jakobsen kilenc gólja a túloldalon, nyugalomban várhatja az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót.