Díjazta az idény legjobbjait a Magyar Jégkorong Szövetség

Erdély Csanád tarthatatlan volt a második harmadban
Vágólapra másolva!
A kapusok között az újpesti Rajna Miklós, a csatároknál Erdély Csanád, a hátvédeknél pedig klubtársa, a fehérvári Horváth Milán lett posztján a legjobb a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) szezonzáró díjátadóján, amelyet a keddi küldöttgyűlésen tartottak. A nőknél a csatár Garát-Gasparics Fanni, a hátvéd Odnoga Lotti és a kapus Németh Anikó az előző szezon legjobbja.

A kapusok között Rajna Miklóst találta a legjobbnak a szakmai bizottság, így ő vehette át a Vedres Mátyás Vándorkupát. Az Erste Ligában a legjobb védési mutatóval rendelkezett, és fontos szerepe volt a válogatott A-csoportos feljutásában is.

A legjobb csatárnak járó, ifj. Ocskay Gáborról elnevezett díjat az előző évhez hasonlóan ezúttal is Erdély Csanád vehette át.

A magyar válogatott legeredményesebb játékosa volt a vb-n. A 26 éves játékosnak fontos szerepe volt a Hydro Fehérvár AV19 döntőbe jutásában, az alapszakaszban 29, a rájátszásban 8 pontot szerzett.

Erdély Csanád (szemben) bizonyult az elmúlt évad legjobb csatárának Forrás: Vörös Dávid/MJSZ

A hátvédek között Horváth Milán volt a legjobb, ő érdemelte ki a Pásztor György-díjat. Tavaly a legjobb elsőéves játékosnak választották, de idén tovább fejlődött. A Fehérvárban egyedüli magyar hátvédként játszotta végig a szezon nagy részét. A 21 éves játékos közel áll ahhoz, hogy a válogatott egyik alapembere legyen.

A legtechnikásabb játékosnak járó Miklós Kupát már sorozatban harmadszor a fehérvári Hári János kapta. A legjobb elsőéves felnőttjátékos díja, a Kósa Kupa is fehérvári kézbe került, Németh Kristóf vehette át.

Az Erste Higgy magadban díjait,

az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star-elismerést Schlekmann Márk (MAC HKB Újbuda), év legsportszerűbb játékosát illető Mr. Fair Play-díjat Salló Alpár (SC Csíkszereda), míg a Mr. Spirit-díjat Hetényi Zoltán (DEAC) vehette át.

Utóbbi elismerés annak jár, aki a jégkorong iránt a leginkább elkötelezett, legjobban példázza a sportemberi magatartást, az elhivatottságot és az alázatosságot, és aki nem feltétlenül a statisztikai mutatóival, hanem a hozzáállásával és a munkavégzésével tűnik ki.

A Leveles kupát, vagyis a legjobb ifjúsági korú hokis díját a finnországi KalPát erősítő Horváth Bence érdemelte ki.

Garát-Gasparics Fanni játékában minden meccsen benne volt a gólszerzés lehetősége Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

A nőknél a legjobb csatárnak Garát-Gasparics Fannit, a válogatott és a MAC Budapest csapatkapitányát választották, aki ezzel megvédte címét.

Az A csoportos vb-n négy góllal és egy assziszttal a magyar válogatott legeredményesebbje volt.

A hátvédek között sorozatban harmadszor végzett az élen Odnoga Lotti, aki a negyedik idényét töltötte az amerikai egyetemi ligában, a Dartmouth színeiben. A kapusoknál Németh Anikó (MAC Budapest) volt a szezon legjobbja.

Az Erste Liga főszponzora, az Erste Bank a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is 500-500 ezer forinttal jutalmazta az idény kiemelkedő játékosait.