Bejelentette visszavonulását az olimpiai bajnok magyar pólós

HOSNYÁNSZKY Norbert magyar férfi vízilabda válogatott
Debrecen, 2021. január 10. Hosnyánszky Norbert (j) és a szerb Dusan Mandic a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjében, az 5. helyért játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen Debrecenben 2021. január 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott tagjaként olimpiai arany- és bronzérmes Hosnyánszky Norbert bejelentette: a következő szezon végén befejezi pályafutását.

Előrelépésként értékelte a Budapesti Honvéd SE idei bajnoki szereplését a csapat olimpiai bajnok vízilabdázója, Hosnyánszky Norbert. „A vezetőség felől nem volt elvárás, magunk felől viszont igen, hiszen a tavalyi 6. helyezés és az elhullajtott pontok miatt volt egy kis hiányérzet bennünk. Az, hogy megvan a jogunk a nemzetközi kupaindulásra, nagy lépés a szakosztály fejlődésében" – mondta az ob I idei 5. helyezettjének pólósa a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

A motivációt az ő szemükből is merítem" – mondta a 38 éves sportoló, aki Szivós Márton edzői munkáját is értékelte.

Hosnyánszky Norbert (j) sikeres pályafutást fog maga mögött hagyni Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Óriási szerepe van a sikerben. Teljesen fanatikus, azt gondolom, itt kezdődik a jó edző" - fogalmazott a csapatkapitány, aki a neki járó engedményekről is beszélt. „Már nehezen bírom a kétórás vízi edzéseket, de összeszorítom a fogamat. Van, amikor van némi engedmény felém, de lehetne több is" – üzent viccesen a korábbi játékostársnak Hosnyánszky.

A pekingi olimpián arany-, míg a tokiói játékokon bronzérmes pólóst a további terveiről is kérdezte Szedmák Zita műsorvezető.

– válaszolta Hosnyánszky, akinek célja, hogy a következő szezonban nyújtott teljesítmény is előrelépés legyen az ideihez képest. A játékos ott lesz a nyári vizes vb-n is, ám ezúttal már csak szurkolóként, hiszen a tokiói olimpia után visszavonult a válogatottságtól. A tornát bizakodva várja, szerinte a magyar nemzeti csapat esélyes a végső győzelemre.