Vágólapra másolva!
Az európai szerepléstől visszavonuló Briann January helyét egy rutinos, vérbeli irányító, az ugyancsak amerikai Courtney Vandersloot foglalja el az Euroliga-címvédő Sopron Basket csapatánál  a 2022/2023-as szezonban.

A 2016-tól éveken át a magyar válogatottat is erősítő Courtney Vandersloot Európában az orosz sztárcsapat, a Jekatyerinburg, míg az amerikai profiligában, a WNBA-ben a Chicago Sky játékosaként ért fel a csúcsra: előbbi csapattal Euroligát, míg utóbbival bajnoki címet nyert. Számos címe mellett egy megdönthetetlennek tűnő rekordot is tart a tengerentúlon: a Chicago Sky irányítójaként a 2020-as szezon során lejátszott 22 mérkőzésen kétszámjegyű, 10-es gólpassz átlaggal sokkolta a szakmát, és persze az ellenfeleket.

Courtney Vandersloottal biztos, hogy nem zsákba macskát vett a soproni klub Forrás: Sopron Basket

A soproni szakvezetés biztos benne, hogy Vandersloot tökéletes párost fog alkotni a rutinos Fegyverneky Zsófiával a kulcspozíciónak számító irányító poszton.

„Miután januárban eldőlt, hogy csapatunk egyik alapembere, Briann January nem vállal több teljes európai szezont, az ő pótlását stratégiai feladatnak tekintettem - hangsúlyozta az igazolás kapcsán a Sopron Basket ügyvezetője, Török Zoltán. - Ennek szellemében igyekeztünk a kérdést megoldani.

Óriási köszönettel tartozunk neki ezekért az évekért. Úgy hiszem, hogy Courtney érkezése biztosíthatja az építkezésünk folytonosságát, ezért is, okkal kerül bejelentésre ily korán. Abban is bízom, hogy Zsófi olyan párt kap maga mellé az irányító poszton, akivel tökéletes szinkronban irányíthatja majd tovább csapatunk!"

Briann January Euroliga-győztesként, és közönségkedvencként távozhat Sopronból Fotó: Csudai Sándor - Origo

Courtney a nyári WNBA szezont követően, október közepén csatlakozik majd a Gáspár Dávid vezetőedzőnk által irányított csapatunkhoz.

Névjegy

Név: Courtney Vandersloot
Születési idő: 1989.02.08.
Állampolgárság: amerikai/magyar
Magasság: 173 cm
Pozíció: irányító
Főbb állomáshelyei: Chicago Sky, Besiktas, Wisla Krakkó. Yakin Dogu, UMMC Jekatyerinburg
Kiemelkedő eredményei: 2x Euroliga győztes, WNBA bajnok, 3xWNBA All-Star, 6xWNBA Legtöbb Gólpassz, 3x orosz bajnok, török bajnok