Vágólapra másolva!
Megint a gólkülönbség dönthet a Győri Audi ETO és az FTC-Rail Cargo Hungária között a női kézilabda NB I-ben.

A pénteki Kisvárda-FTC mérkőzéssel egy őrült gólvadászat veszi kezdetét a Fradi és az ETO között a magyar bajnokságban. A két sztárcsapat ugyanis egymás elleni meccsein egy-egy ötgólos siker született, így a gólkülönbség fog dönteni közöttük.

A címvédő fővárosiaknak öt, a még a BL-ben is talpon lévő győrieknek kettő találkozójuk van hátra. Ez azért is fontos, mert a legutóbbi rangadójukon összeakaszkodó két vezetőedző, Elek Gábor és Ambros Martín is kétmeccses eltiltást kapott.

Vajon sikerül-e a fordítás a Fradinak a gólkülönbség terén, vagy az ETO visszaszerzi a bajnoki címet? Fotó: Koncz Márton - Origo

A véglszámolásnál bizonyos mecseket nem vesznek majd figyelembe, ugyanis a bajnoki rendszabályok kimondják, hogy az össz-gólkülönbség megállapításakor valamennyi érintett csapatnál csak azokat a mérkőzéseket lehet figyelembe venni, amelyeket az azonos pontszámú együttesek ugyanazon ellenfelekkel szemben, azonos pályaválasztással a játéktéren ténylegesen lejátszottak.

Ennek értelmében a gólkülönbség-számításba az MTK, az Érd és a Szombathely elleni bajnoki találkozók gólkülönbségét nem számítják majd be pontazonosság esetén, mert az MTK és az Érd ellen a győriek, a Szombathely ellen pedig a fővárosiak kapták meg a két pontot 10-0-s gólkülönbséggel, játék nélkül.

A Győr jelenleg figyelembe vehető gólkülönbsége +250, a Ferencvárosé pedig +170. Az utolsó fordulóban a két csapat azonos időpontban lép majd pályára.

Az FTC-Rail Cargo Hungária hátralévő mérkőzései:
ápriis 29. 18:00 Kisvárda (idegenben)
május 3. 18:00 Vác (idegenben)
május 7. 18:00 Szombathely (idegenben)
május 13. 18:00 Budaörs (idegenben)
május 20. 18:30 Vác (otthon)

A Győri Audi ETO hátralévő mérkőzései:
május 14. 16:45 Dunaújváros (otthon)
május 20. 18:30 DVSC (idegenben)