Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém szerda este a Vardar Szkopjét fogadja hazai pályán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Momir Ilic csapata nyolcgólos előnye birtokában nyugodtan várhatja a találkozót.

A Veszprém szezonbeli talán legjobb teljesítményét nyújtotta egy héttel ezelőtt Szkopjében. A magyar sztárcsapat esélyeshez méltóan 30-22-re győzött, így a párharc második felének már csak az a tétje, hogy sikerül-e megőrizni hazai BL-veretlenségét.

A kinti mérkőzésen az Építőket 2018 és 2021 között irányító David Davis útmutatásával a Vardar jól kezdte a meccset. Az első 12 percet követően 6-3-ra az északmacedónok vezettek, amikor Momir Ilic időt kért, és valamelyest átszervezte a mieink játékát.

Momir Ilic remek taktikai húzásainak köszönheti a Veszprém a magabiztos előnyét Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pályára került Lékai Máté, akit régen láttunk ennyire összeszedetten és jól irányítani. Mellette Petar Nenadic szédületes passzokkal szolgálta ki beállóját, Andreas Nilssont, aki rendre élt is a lehetőséggel. A vezetést 10-9-nél sikerült átvenni, amit már nem is engedett ki a kezéből a sérülten is az oldalvonal mellől "dirigáló" csapatkapitány Rasmus Lauge nélkül felálló együttes.

Bárki lépett pályára a veszprémiek közül, mind-mind hozzá tudta tenni a magáét. Elég Vladimir Cuparára gondolni, aki mind a négy lövést kivédte, amikor a pályán volt. Többek között Timur Dibirovot, a világ egyik legmagabiztosabb büntetőlövőjét sikerült hatástalanítania.

Rodrigo Corrales kiválóanvédett Szkopjében is Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ezeken a helyzeteken kívül végig a kapuban lévő Rodrigo Corrales szintén fantasztikus teljesítményt nyújtott, köszönhetően a második félidőben tanárian működő középső védekezésnek. Előbb Ligetvári Patrik, Sipos Adrián, Blaz Blagotinsek, Jorge Maqueda felállásban egy magas, jól együtt mozgó négyes kényszerítette nehéz lövésekre a Vardar játékosait. Majd jött Manuel Strlekkel elől egy olyan nyitott védekezés, amire szintén nem volt válasza Davisnak.

Ezek mind-mind olyan taktikai húzások, amiket Momir Ilicék nagyszerűen kitaláltak, és remekül is működtek. Ezeknek volt köszönhető, hogy 48 perc alatt alig 16 gólt kapott a Veszprém, és nyugodtan várhatja a visszavágót.

Kíváncsian várhatjuk, hogy mennyi szerepet kapnak majd a fiatalok a szerda esti mérkőzésen Fotó: Polyák Attila - Origo

A visszavágót, ahol könnyen lehet, hogy Lukács Péter, Ilic Zorán és Dörnyei Borisz személyében három fiatal magyar kézilabdázó is több lehetőséget kaphat majd. Igaz, hogy a Balatonfüred elleni bajnokin elért váratlan 31-31-es döntetlen részben pont a fiatalok túlszerepeltetésének volt felróható, de szerintünk a klub szurkolói sem bánnák, ha ismét pályára kerülnének az egytől-egyig nagyon tehetséges játékosok.

Amennyiben sikeresen túl lesz a Veszprém ezen a kötelezőnek mondható feladaton, a másik csoportot megnyerő, éppen ezért a nyolcaddöntőben "erőnyerő" Aalborg jön majd. De előtte még szerda este 18:45-től ki kell szolgálniuk a telt házas Veszprém Aréna közönségét.