Vágólapra másolva!
A Pick Szeged hazai pályán 36-35-re legyőzte a Flensburg-Handewitt csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtök esti nyolcaddöntőjének visszavágóján. Mivel Juan Carlos Pastor együttese összesítésben három góllal alulmaradt, így számára ezzel véget értek a küzdelmek a legrangosabb európai kupában.

"Gratulálok a Flensburgnak, akik jól kezdték a meccset, és a kapusuk is jól védett. Amikor a magunk javára fordíthattuk volna a párharcot, akkor rendre belehibáztunk. Már három góllal is vezettünk, ott megvoltak a lehetőségeink" - mondta Juan Carlos Pastor, a magyar bajnoki címvédő vezetőedzője.

- utalt a spanyol szakember a következő két hónapban ránk váró négy Szeged-Veszprém rangadóra.

Mikler Roland szint megvoltak azok a lehetőségek, amik átbillenthették volna a Szegedet a kritikus ponton Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Úgy gondolom, hogy a két mérkőzés alapján a Flensburg volt az a csapat, amelyik kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott. Viszont nekünk az ottani és a hazai találkozónkon is nagyon sok gondunk akadt. Azáltal, hogy öt góllal kellett volna nyernünk, az első félidőben az ellenfél rátett még egy lapáttal, így a második játékrészben még nagyobb hátrányból kellett volna visszajönnünk.

Mégis úgy, mint a kinti meccsen, itt is megvoltak azok a lehetőségek, amik átbillenthettek volna bennünket a kritikus ponton"

- fogalalta össze tapasztalatait Mikler Roland, a hazaiak kapusa.

"Két nagyon kemény meccset játszottunk a Szegeddel, így megérdemeltnek nevezhető a továbbjutásunk. Telt ház fogadott bennünket, ami még jobb teljesítményre sarkallt bennünket, a legjobbunkat kellett kihozni magunkból.

- értékelte a látottakat Maik Machulla, a Flensburg vezetőedzője.

"A mai meccs a közönség számára bizonyára nagyon látványos volt, ami mindenféleképpen ott van életem egyik legnagyszerűbb élményei között. Boldog vagyok, hogy továbbjutottunk, mert ez még két mérkőzéssel megtoldotta a pályafutásom. Már nagyon várom a Barcelona elleni negyeddöntőt" - mondta Lasse Svan, a Flensburg olimpiai-, világ- és Európa-bajnok jobbszélsője, aki a szezon végén befejezi pályafutását.