Vágólapra másolva!
A Pick Szeged nagyon nehéz helyzetbe hozta magát egy héttel ezelőtt Németországban, de mégsem lehet azt kijelenteni, hogy a 8300 fős Pick Aréna szurkolótábora ne lehetne képes belehajszolni őket a továbbjutásba a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének csütörtök esti visszavágóján.

Nem játszott jól a bajnoki címvédő Szeged a Flensburg-Handewitt elleni párharc első mérkőzésén. Juan Carlos Pastor együttese számos elkövetett hibája miatt az első 15 percet követően folyamatosan hátrányban volt kénytelen kézilabdázni.

Csodára készül a Pick Szeged a Flensburg elleni BL-visszavágón Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ellenfél kapujában Benjamin Buric remek napot fogott ki, Hampus Wanne és Marius Steinhauser eredményes befejezései révén a szélessége is megvolt a németek játékának. Amikor pedig nagyon kellett, a januári hazai rendezésű Európa-bajnonkság MVP-je, Jim Gottfridsson is hozzá tudott tenni a támadásokhoz.

A Bánhidi Bencét nélkülöző Szeged folyamatosan négy-ötgólos hátrányban volt kénytelen szaladni az eredmény után. A vége 25-21 lett, ami azt jelenti, hogy a Tisza-partiaknak még lehet esélyük a visszavágón a legjobb nyolc közé jutás kiharcolására.

Igaz, ezt várhatóan szintén a magyar válogatott Bánhidi nélkül kell majd összehoznia a többieknek - a magyar válogatott klasszis távollétében különösen fontos szerep hárulhat majd a másik két beállóra, Rosta Miklósra és Matej Gaberre, akikben jó néhány gól benne maradt a kinti meccsen. Közülük csupán a fiatal magyar tudott egyetlen egyszer a kapuba találni.

A szegedi beállóktól egészen biztosan gólerősebb játék kell, mint egy héttel ezelőtt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ha Bodó Richárd ezúttal nem kap - némileg jogtalanul - piros lapot a flensburgi összecsapáshoz hasonlóan már a 15. percben, akkor meglehetnek azok a távoli átlövések, amikkel a beállóknak és a szélsőknek is több helyük lehet majd az előttünk álló mérkőzésen az eredményes befejezéshez.

Nem olyan nehéz öt góllal megnyerni egy meccset, pláne nem egy sérülésektől tizedelt ellenféllel szemben, akik a Bundesligában nem szerepelnek valami jól a mostani szezonban. A Flensburg a világ legerősebb bajnokságának hajrája előtt csupán a 4. helyen állnak, így nagyot kell menniük ahhoz, hogy a 2022-23-as évadban ne maradjanak le a BL-indulásról.

A Szegedet ez a veszély nem fenyegeti, így ők csak a legrangosabb európai kupára koncentrálhatnak egész szezonban. Ugyanakkor a kulcsemberek elmúlt időszakbeli formája alapján nem biztos, hogy a hőn áhított négyes döntőbe jutásban kell gondolkodniuk a tavasszal. Viszont egy erőn felüli csütörtöki siker és továbbjutás talán átbillentheti őket a jó oldalra.

Nagy szükség lesz a szegedi szurkolótáborra a negyeddöntőbe jutás kiharcolásához Fotó: Polyák Attila - Origo

Ehhez a Kékeknek nagyszerű szurkolótáborukra és egy telt házas Pick Arénára is szükségük lenne. A decemberi, THW Kiel elleni csarnokavatón tapasztalt hangulat még az amúgy szintén remek drukkerekkel rendelkező Flensburgot is kizökkentheti a komfortzónájából.

A Kiel ellen sikerült eurofikus győzelembe hajszolnia a csapatot a 8300 fős közönségnek. Pár jegy még kapható a csütörtök este 18:45-kor kezdődö összecsapásra, amiről hiba lenne lemaradni. Amennyiben Dean Bombacék sikerrel veszik ezt a kört, a Barcelona ellen már a négyes döntőbe jutás lenne a tét.