Vágólapra másolva!
Kedd este lejátszották a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzéseit, ahol két magyar révén mi is érdekeltek voltunk.

Bartók Donát két gólja is kevés volt a Wisla Plock ellen, amely Szita Zoltán három találatának is köszönhetően idegenben 33-31-re legyőzte a Kadetten Schaffhausent.

Szita Zoltán és a Plock sorozatban másodszor juthat be az Európa-liga négyes döntőjébe Forrás: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

Az előrehozott döntőnek is beillő párharcban a Magdeburg úgy szerzett háromgólos előnyt a Nantes-tal szemben, hogy a német listavezető az elmúlt hétvége mindkét napján kupameccset játszott.

Omar Ingi Magnússon hatszor volt eredményes csapata 28-25-ös sikere alkalmával, a hazaiaknak Emil Nielsen 13 védése is kevés volt a győzelemhez.

A Benfica 36-29-re legyőzte a Gorenje Velenjét, amivel nagyon közel került a négyes döntőbe jutáshoz. A portugálok két legeredményesebb játékosa két szerb, Petar Djordjic és Lazar Kukic voltak kilenc, illetve nyolc góllal.

Az első mérkőzések legnagyobb meglepetését a horvét Nexe szolgáltatta, amely a kilencgólos Halil Jaganjac vezérletével 32-27-es előnyből várhatja a GOG Gudme elleni, egy hét múlva sorra kerülő visszavágót.