Vágólapra másolva!
A címvédő SC Csíkszereda 5-1-re nyert a magyar bajnok FTC-Telekom otthonában a jégkorong Erste Liga döntőjének harmadik, keddi mérkőzésén, így 2-1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, amely szerdán, ugyancsak a Tüskecsarnokban folytatódik.

Az első, pénteki mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett Salló Alpár továbbra is kórházban van, ő változatlanul nem játszhat, az őt leütköző Nagy Gergő pedig három összecsapásra szóló eltiltást kapott, a mostani volt a második kimaradása. A találkozó előtt néhány órával derült ki, hogy a vendégektől Becze Tihamér sem játszhat, ő egy meccset kénytelen kihagyni szándékos bottal ütés miatt.
Agresszív letámadással nyitott a Csíkszereda, ám Gyenyisz Kuljas kiállítása megtörte a lendületet, ráadásul csapata gólt kapott az emberhátrány alatt. Kóger Dániel kotorta be közelről a pakkot.

A romániai csapat már a meccs elején sok veszélyt jelentett a Fradi kapujára Forrás: Fradi.hu

Kisvártatva a vendégek kerültek emberelőnybe, és ebből éppen Kuljas egyenlített egy távoli bombával. Láday Tamás takarta a kilátást Arany Gergely elől.

Az idényben ez volt az első szeredai gól a Tüskecsarnokban.

A második harmad elején 1:20 perc alatt kétszer villant a Szereda. Előbb Gecse Hugó távoli emelése talált utat a kapuba - a 2 méter magas, kereken 100 kilós Ládaytól ismét nem látott semmit Arany -, majd egy kontrából David Stach nem hibázott. A cseh légiós a negyedik találatát szerezte a fináléban.

A harmad derekán a Boros Dániel-Jevgenyij Lapenkov ütközéstől kitört az egyik plexi, ezért közel negyedórás kényszerszünet következett.

A folytatásban Jevgenyij Szkacskov emberelőnyös lövése a kapuvason csattant, ezt követően már nagyon nyomott a Ferencváros, de nem tudott közelebb férkőzni.

A záró felvonás elején dupla emberelőnyhöz jutottak a vendégek, Kuljas gyorsan gólt lőtt elemi erővel. Az FTC nem adta fel, rohamozott,

ám Adorján Attila remekelt a kapuban, a hajrában még büntetőt is védett, összességében 43 lövést fogott.

Az utolsó percben Reisz Áron üres kapus góllal állította be a végeredményt.

Az FTC nem adta fel, rohamozott, ám Adorján Attila remekelt a kapuban Forrás: Fradi.hu

A párharc következő mérkőzését szerdán a Tüskecsarnokban rendezik, míg az ötödik összecsapásnak szombaton Csíkszereda ad otthont.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:
FTC-Telekom-SC Csíkszereda (romániai) 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)

gól: Kóger (7.), illetve Kuljas (10., 43.), Gecse (25.), Stach (26.), Reisz (60.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Csíkszereda javára.