Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungária 33-26-os vereséget szenvedett a szlovén Krim Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szombat délutáni mérkőzésén. Elek Gábor csapatának nagyon nehéz dolga lesz az egy hét múlva sorra kerülő visszavágón.

A szezon előtti BL-erősorrendünkben a zöld-fehérek riválisát az előkelő 3. helyre rangsoroltuk. Ennek megvolt az alapja, hiszen csupa rutinos klasszissal erősítettek a nyári átigazolási időszakban, a legjobb szlovénjaikat pedig egytől egyig megtartották.

Ezzel szemben nem zártak valami erős csoportkört: 14 meccsükből csupán négyet nyertek meg két döntetlen és nyolc vereség mellett, amivel a Győr nyolcasában a 6., éppenhogy továbbjutó pozícióban zártak. A Fradi a 3. helyen lépett be az egyenes kieséses szakaszba, mégsem tekintehettük a párharc első számú esélyesének.

Ennek az az oka, hogy a Krimnek sikerült megszereznie az orosz-ukrán háború miatt kizárt CSZKA Moszkvából a világ egyik legkiválóbb jobbátlövőjét, Ana Grost. A hazatérő szlovén klasszis már a 42. percben tíz gólnál járt, kiemelkedő teljesítményt nyújtva a mieink ellen.

Elek Gábor csapata 8-7-nél vezetett utoljára a mérkőzésen, Andrea Lekic és Allison Pineau rutinos játéka mellett a magyar bajnok játékosai könnyűnek tűnő helyzetekből lőtték bele a labdát Jovana Risovicba. A Krim át is vette a meccs irányítását.

A 15-14-es ljubljanai vezetéssel záruló első játékrészt követően a Krim ellépett a Ferencvárostól, a 45. percben 25-19-es hátrányban elfogytak Elek Gábor időkérései. Béatrice Edwige személyében a Fradi is igazolt egy nagy nevű játékost a szezon közben, aki beállóban és hármas védőként végig is játszotta a találkozót.

Emily Bölk tíz perccel a vége előtt megkapta harmadik kiállítását, amiért a piros lapot is felmutatta neki a játékvezető. 31-24-nél már hétgólos hátrányt mutatott az eredményjelző, amit a végén már nem is sikerült csökkenteni, 33-26 lett a vége a Krim javára. Gros 13 góllal zárta a meccset.

A magyar csapatban Angela Malestein volt a legeredményesebb, hét találatának köszönhetően. Borzasztóan nehéz helyzetben várhatja Elek Gábor együttese az egy hét múlva szombaton sorra kerülő visszavágót.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. meccs
Krim Ljubljana (szlovén) - FTC-Rail Cargo Hungária 33-26 (15-14)