Miskolcon készül a világbajnokságra az ukrán jégkorong-válogatott

ukrán jégkorong-válogatott, DVTK Jegesmedvék
A Miskolci Jégcsarnokban készülhet a vb-re az ukrán válogatott
Vágólapra másolva!
Nemzetközi együttműködés keretében a Magyar Jégkorong Szövetség vendégül látja az áprilisi Divízió I/B világbajnokságra készülő ukrán jégkorong-válogatott, melyben a kormányzat, a nemzetközi szövetség, valamint azon keresztül több nemzeti szövetség is segítséget nyújt. Az ukrán nemzeti együttes a Miskolci Jégcsarnokban készülhet fel, a csapat vasárnap érkezett meg Miskolcra, és hétfőn már meg is kezdte a jeges felkészülést a lengyelországi világbajnokságra.

Ezúttal a DVTK Jegesmedvék a Magyar Jégkorong Szövetség aktív közbenjárásával és segítségével az ukrán jégkorong-válogatottat látja vendégül. A csapat a háborús helyzet miatt nem tud hazájában felkészülni az áprilisi Divízió I/B világbajnokságra.

Mint azt Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke, hosszú előkészítő munka zajlott annak érdekében, hogy az ukrán válogatottat a Miskolci Jégcsarnokban fogadhassa a borsodi csapat.

A Miskolci Jégcsarnokban készülhet a vb-re az ukrán válogatott Forrás: Rási Richárd / DVTK Jegesmedvék

"Folyamatosan kapcsolatban voltunk a magyar szövetséggel, valamint az ukrán csapattal, és sikerült minden nyitott kérdésre megoldást találni. Alaposan át kellett szerveznünk a mindennapjainkat, és kompromisszumokat kellett hoznunk a jég- és öltözőbeosztás, valamint sok egyéb témában.

amely kitűnő körülmények között dolgozhat az előttünk álló napok során. Eredményes felkészülést, továbbá sok sikert kívánok nekik a világbajnokságon!" – mondta Egri István.

A vendégek a magyar válogatott ellen is jégre lépnek a felkészülés során Forrás: Rási Richárd / DVTK Jegesmedvék

"Ennek a projektnek az MJSZ a mozgatórúgója az Ukrán Szövetséggel karöltve, de a kormányzat is támogatásáról biztosított minket, és a nemzetközi szövetségen keresztül is érkezik anyagi hozzájárulás.

Ezalatt találkozik majd a magyar válogatottal is, reméljük, mindkét csapat sikeres felkészülését tudják majd szolgálni ezek a mérkőzések – nyilatkozta Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára.