Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda-válogatott fantasztikus győzelmet aratott az esélyesebb montenegrói csapat otthonában a világbajnoki selejtezők negyedik fordulójában. A válogatott két legjobb pontszerzője, Vojvoda Dávid és Perl Zoltán a csapatvédekezés mellett abban látta a siker legfőbb okát, hogy a magyar csapat tagjai a mérkőzés legnehezebb pillanataiban is higgadtak tudtak maradni.

A magyar csapat második legeredményesebb pontszerzője, Perl Zoltán nagyon örült annak, hogy tudtak változtatni a játékukon a debreceni vesztes vb-selejtező után.

- mondta el a Falco hátvédje. A válogatott játékos szerint a meccs elejétől kezdve a magyar játékosok nem feltartott kezekkel léptek pályára.

- árulta el Perl Zoltán. A válogatott játékos a csapat higgadtságát nevezte meg a győzelem egyik okának.

- mondta el Perl Zoltán.

Sztojan Ivkovics sokszor megnyugtatta a magyar csapatot Forrás: FIBA

A montenegróiak sztárjátékosát, Dubljevicset is sikerült hét ponton tartania a magyar válogatottnak.

- mondta el a magyar válogatott hátvéd. Vojvoda Dávid szerint az esélytelenek nyugalmával érkeztek meg Podgoricába, és végül sikerült egy fantasztikus mérkőzést játszaniuk.

- nyilatkozta a legeredményesebb magyar pontszerző.

Vojvoda ponterősen játszott Forrás: FIBA

Az Alba Fehérvár hátvédje örült a ponterős meccsének, de annak még jobban örült, hogy szépen és türelmesen járatták a labdát felállt védekezés ellen.

- mondta el Vojvoda Dávid. Az előző, debreceni vb-selejtezővel Vojvoda Dávid kiemelte, hogy kevés energiával játszottak.

- árulta el a magyar csapat legjobbja. Vojvoda szerint Debrecenben sokszor a bírói ítéletek is a montenegrói csapatnak kedveztek.

- mondta el a magyar kosaras.

Vérszemet kaptak a magyar játékosok Forrás: TMZ

Vojvoda szerint a magyar játékosok egyre inkább hittek a győzelemben, miközben a montenegrói csapat tagjai egyre idegesebbek lettek.

- mondta el Vojvoda Dávid. A továbbjutási esélyeket illetően Vojvoda Dávid bizakodó.

- zárta le a mondandóját Vojvoda Dávid.