Szenzáció: Olimpiai bajnok kézilabdázót szerződtetett a Fradi

Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.25, kézilabda, női, Franciaország, Magyarország
France's pivot Beatrice Edwige celebrates after scoring during the women's preliminary round group B handball match between Hungary and France of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Yoyogi National Stadium in Tokyo on July 25, 2021. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Vágólapra másolva!
A bajnokság második fele, valamint a női kézilabda Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza előtt tovább erősödik az FTC-Rail Cargo Hungária! Kölcsönben a Népligetben folytatja pályafutását a 2021-22-es idény végéig az olimpiai, világ- és Európa-bajnok beálló, Beatrice Edwige - jelentette be a klub hivatalos oldalán.

Beatrice Edwige Párizsban született 1988. október 3-án, kézilabda-pályafutása első éveit Celles-sur-Belle-ben töltötte, majd 2009-től a Dijon játékosa lett. Öt évet töltött ennél a csapatnál, 2014-től a Nice, 2016-tól pedig a Metz keretét erősítette.

A klubjában, valamint az utóbbi években sikert sikerre halmozó francia válogatottban is alapembernek számított, 2019 nyarán pedig a Győri ETO-hoz igazolt. Két évet töltött a fővárosiak legnagyobb riválisánál, majd nyáron az Rosztov-Donhoz szerződött, pályára is lépett az orosz csapatban a zöld-fehérek elleni mindkét Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Beatrice Edwige kölcsönben érkezik a Fradihoz Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

„Nagy erősítés számunkra, posztján az egyik legjobb a világon" – mondta Görög Zsolt, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója.

Ezúton is köszönjük a Rosztov-Don vezetőségének a tárgyalásokhoz való hozzáállását, csak így, illetve a két klub közötti jó kapcsolatnak köszönhetően jöhetett létre az egyezség."

A klasszis játékos kedden csatlakozik a kerethez, csütörtökön pedig akár be is mutatkozhat tétmeccsen a Ferencvárosban.

„Nem megszokott a kézilabdában év közben klubot váltani, de nagyon boldog vagyok, hogy most az FTC-hez igazolhattam, hiszem, hogy ez a legjobb dolog, ami történhetett – mondta Beatrice Edwige. –

A szezon legfontosabb része még csak most következik, szóval szeretnék gyorsan beilleszkedni, és a csapattal elérni a nagy célokat.

Lépésről lépésre kell haladnunk, az első, hogy nem hibázhatunk az Érd ellen csütörtökön, aztán jön a válogatott szünet, utána pedig utazunk Debrecenbe, ugyancsak fontos meccsre. Sokszor játszottam korábban az FTC ellen, a Metz, a Győr és most a Rosztov mezében is, és mindig lenyűgöző volt ebben az atmoszférában, ilyen fantasztikus szurkolók előtt pályára lépni. Nagyon várom már!"

Beatrice Edwige a Ferencváros női kézilabdacsapatának első francia, illetve első olimpiai bajnok játékosa.