Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabdaválogatott és a Real Madrid klasszisa, Hanga Ádám szerint csak magukat okolhatják, hogy nem sikerült megnyerniük a a spanyol Király Kupa fináléját az ősi ellenfél Barcelona ellen.

A Hanga Ádámmal felálló Real Madrid kosárlabdacsapata 64-59-re kikapott az ősi rivális címvédő Barcelonától a spanyol Király Kupa döntőjében. Hanga Ádám, a Real Madrid 32 éves magyar válogatott játékosa megsérült a fináléban, de a Nemzeti Sport érdeklődésére a kosárlabdázó elárulta, hogy nincs nagyobb gond a térdével.

Hanga Ádám szerint az idény egyik legjobb védekezését mutatták be a Barcelona elleni első félidőben,

de a fordulás után sokat hibáztak, főleg támadásban.

A végjátékban így is labdája volt a fővárosi csapatnak az egyenlítésre, de az argentin Gabriel Deck betörése kimaradt 59–61-nél, ott dőlt el a kupa sorsa.

Hanga sokat harcolt a palánkok alatt is Forrás: NurPhoto via AFP/Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

A bedobó elmondása szerint tartalékosan érkeztek a meccsre, a francia Fabien Chauseur a döntőre kiesett sérülés miatt.

- árulta el a magyar játékos. Hanga szerint közel álltak a sikerhez, de megérdemelte a győzelmet a Barcelona, mert hiába vezettek 16 ponttal, visszazárkózott a katalán csapat.

Hanga szerint megérdemelték volna a győzelmet az első félidő alapján Forrás: NurPhoto via AFP/Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

A válogatott a héten Montenegró ellen küzd a világbajnoki selejtezőben, és a honosított Mikael Hopkins is bemutatkozik a magyar csapatban. Hanga szerint jó döntés Hopkins bevetése, de a magyar válogatott bedobó szerint hosszú távon derül ki, mennyire tudja segíteni a válogatottat.

- zárta le mondandóját Hanga.