Vágólapra másolva!
A Tatabánya házigazdaként 25-24-re legyőzte a görög AEK Athént a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hetedik fordulójában, kedden.

A magyar csapat keretéből Hornyák Péter, Piotr Wyszomirski, Bognár Nándor, Bálint Bence és Bodnár Ádám is hiányzott.

Négy percet kellett várni az első gólra, ennyi időbe telt, hogy a csapatok megtalálják a nyitott védekezés ellenszerét. A Tatabánya jól kezdett, 5-3-ra, majd 7-5-re is vezetett, a folytatásban azonban sokasodtak a hibák, ezért ellépni nem tudott a görögöktől. A végig szorosan alakult első félidőben - amelyben kétgólosnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki - sok volt a hiba a mezőnyben és támadásban is, a szünetben pedig döntetlen volt az állás.

Bartucz László, a Tatabánya kapusa hatalmasat védett az utolsó másodpercben Forrás: Grundfos Tatabánya Kézilabda Club/facebook

A második felvonást két kiállítással, öt kapott góllal és egy időkéréssel kezdte a házigazda, amely ezúttal hét perc után talált be először (12-17). Ancsin Gábor vezérletével hamarosan felzárkózott a Tatabánya, amelynek a beálló körüli védekezése továbbra sem működött, ám Bartucz László bravúrosan védett. Egy 5-1-es sorozat végén az 54. percben ismét a gyors ellenakciókat vezető magyar csapat állt jobban.

Az AEK Athén ismét fordított, de negyven másodperccel a vége előtt Győri Mátyás találatával 25-24 volt az állás a hazaiak javára. Az utolsó támadás a vendégeké volt, a mezőny legjobbja, Bartucz azonban egy újabb nagy védéssel biztosította a győzelmet a Tatabánya számára.

A házigazdáknál Győri Mátyás hét, Ancsin Gábor hat gólt lőtt, Bartucz 15 védést mutatott be.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, D csoport:
Grundfos Tatabánya KC-AEK Athén (görög) 25-24 (12-12)
lövések/gólok: 43/25, illetve 47/24
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/1
kiállítások: 14, illetve 6 perc

Ugyanebben a csoportban az északmacedón Eurofarm Peliszter 25-23-ra kikapott a francia USAM Nimes Gard otthonában. A válogatott Székely Márton nyolc védést mutatott be a vendégek kapujában.

Az A csoportban a lengyel Wisla Plock házigazdaként 35-27-re legyőzte a svájci bajnok Pfadi Winterthurt. A válogatott balátlövő Szita Zoltán két góllal járult hozzá a sikerhez.

A két győzelemmel és öt vereséggel álló magyar csapat egy hét múlva a portugál Sporting CP vendége lesz a második számú európai kupasorozat csoportkörében.