Gulyás István: Tudtuk, hogy az első meccs nagyon nehéz lesz

GULYÁS István
Budapest, 2022. január 13. Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában a Hollandia ellen játszott mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 13-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott vereséggel kezdte Budapesten a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot. A holland válogatott 31-28-ra nyert a mieink ellen, a lefújás után pedig Gulyás István szövetségi kapitány értékelte a látottakat.

„A meccs elején sokat hibáztunk, ez pedig elbizonytalanított bennünket. A csapatra rátelepedett egyfajta görcsösség. Mindenki nagyon akart és körmeszakadtáig küzdött, de ebbe most gyermeteg hibák kerültek. Tudtuk, mit játszanak a hollandok, készültünk ellenük, de sokszor átcsúsztak a kisemberek a védelmünkön. Kicsit lassan kezdtük a meccset, de a második félidőben jobbak voltunk. Görcsösek voltak a játékosok, ami végigkísérte az egész meccset. Tudtuk, hogy nekünk fognak esni, de nem volt igazi válaszunk. Bízom benne, hogy ezzel átestünk a tűzkeresztségen. Kicsit féltünk az első meccstől, beszéltünk is erről a játékosokkal. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz az első meccs hazai közönség előtt" – mondta a meccs után Gulyás István az M4 Sportnak a lefújás után.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában a Hollandia ellen játszott mérkőzésen Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Lehet túlságosan akartuk a győzelmet az első meccsen, de nagyon sok hibával játszottunk. A második félidőben jobban ment a játék, de csak futottunk az eredmény után. Szerettük volna meghálálni a nézőknek, hogy ennyien itt voltak, de nem adjuk fel, ennél sokkal jobban tudunk játszani és megpróbáljuk megnyerni a következő meccsünket" – tette hozzá Bodó Richárd.