Két válogatott is közel kerülhet az elődöntőbe jutáshoz a kézi-Eb szombati játéknapján

kézilabda Kentin Mahé
France's Kentin Mahe (R) tries to score during the Men's European Handball Championship main round day 2 Group I match between France and The Netherlands at the MVM Dome in Budapest, Hungary, on January 20, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb három mérkőzést rendeznek a 15. férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében szombaton, a népligeti MVM DOME-ban. Az olimpiai bajnok franciák Izlanddal, a világbajnok dánok a horvátokkal játszanak, míg a torna eddigi legnagyobb meglepetését nyújtó, szárnyaló Montenegró Hollandiával csap össze, és lehet, hogy újra történelmet ír.

„Magyarországon mindenki imádja a sportot és az Európa-bajnokság a legjobb kezekbe került. Minden kézilabda-szerelmesnek csak ajánlani tudom, hogy jöjjön el és élvezze az eseményt" – fogalmazott Kentin Mahé, a francia válogatott és a Telekom Veszprém játékosa csapata Hollandia ellen aratott csütörtöki sikere után.

– ezt már Marko Alilovic, a horvát válogatott és a Pick Szeged kapusa fogalmazta meg, szintén az első középdöntős játéknapon, amikor négy válogatott is először játszott mérkőzést az Európa-bajnokság központi helyszínén.

A horvátok például Montenegróval, az Európa-bajnokság vitán felüli meglepetéscsapatával. A debreceni csoportkörbe a vírushelyzet miatt megfogyatkozva érkeztek, szövetségi kapitányukat is elvesztették átmenetileg, hogy aztán csodát tegyenek.

A Kentin Mahé vezette franciák ezúttal Izland ellen lépnek pályára Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Előbb az északmacedónokat, majd Szlovéniát is legyőzték (korábban összesen egy győzelmük volt az Eb-k történetében), így továbbjutottak a budapesti középdöntőbe. Ott aztán csütörtökön ellenállhatatlanul játszottak a legutóbbi ezüstérmes, jóval esélyesebb horvátok ellen és hat góllal nyerni tudtak.

Milos Vujovic, a Tatabánya korábbi játékosa is remekelt legutóbb, 7 gólt szerzett és társaival együtt alig várja a szombati játéknapot.

– mondta még csütörtökön.

Hogy tovább írja-e a sporttörténelmet Montenegró? Ehhez lesz egy-két szava a már 36 gólos, és ezzel a góllövőlistát vezető Kay Smits által vezérelt, szintén várakozáson felül szereplő Hollandiának.

Jegyek továbbra is kaphatók a középdöntős mérkőzésekre, a szurkolókat különböző aktivitások várják a budapesti kézilabda arénában és a csarnok melletti szurkolói zónában is.

Részletek a watchgamesseemore.hu oldalon!

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 2. forduló:
I. csoport (Budapest, MVM Dome):
Montenegró-Hollandia 15.30
Franciaország-Izland 18.00
Dánia-Horvátország 20.30