Vágólapra másolva!
Eprahim Jerry után Florent Bourget is csatlakozott a koronavírusos játékosok közé a holland férfi kézilabda-válogatott háza táján.

A magyar válogatott első Európa-bajnoki ellenfelénél így már két pozitív eset van, Bourget helyére egy fiatal tehetség, Niko Blaauw kapott meghívót Erlingur Richardssontól, aki már a csütörtök este 20:30-kor a mieink ellen sorra kerülő nyitómeccsen is pályára léphet.

A holland férfi kézilabda-válogatott szeretne a nemrég világbajnok női csapatukhoz hasonló jó eredményt elérni a tornán Forrás: Henk Seppen

Második csoportellenfelünk, Portugália korábban összes pozitív tesztet produkáló játékosa meggyógyult. Jelen állás szerint a szegedi Miguel Martins mellett Gustavo Capdeville, Alexandre Cavalcanti és Tiago Rocha is ott lehet majd a vasárnap 18:00-kor kezdődő magyar-portugál összecsapáson is.

Ugyanez nem mondható el az egyaránt sérüléssel bajlódó Luis Frade, Andre Gomes, Pedro Portela, Diogo Silva, Alexis Borges, Joao Ferraz, Belone Moreira hetesről, akik sérülés miatt kihagyni kényszerülnek az Európa-bajnokságot.

Izlandnál jelenleg nincs koronavírusos játékos, a Handball-World.news gyűjtése alapján harmadik csoportellenfelünknél Hakon Dadi Styrmisson, Haukur Thrastarsson és Sveinn Johannsson tartozik a sérültek közé, kozülük egyedül Thrastarsson számít alapembernek, így az északiak optimistán várhatják a torna rajtját.

Némi ok a horvát válogatottnál is van a bizakodásra, ugyanis két világsztárjuk közül legalább az egyik, Domagoj Duvnjak negatív tesztet produkált a keddi napon. Az előző Európa-bajnokság legértékesebb játékosának megválasztott irányítónak a fertőzés hátfájdalmakat okozott, így egyelőre Horvátországban maradt a még mindig pozitív Luka Cindrichez hasonlóan.