Vágólapra másolva!
Három kézilabdázóval erősít a következő idénytől a Ferencváros férfi csapata. A rutinos Balogh Zsolt mellett Borbély Ádám és Török Ádám is a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását.

A 32 éves átlövő, Balogh Zsolt a Tatabányától érkezik, de legnagyobb sikereit a Szegeddel érte el. A Tisza-parton EHF-kupát, magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyert, a Bajnokok Ligájában 323 gólt szerzett, míg a magyar válogatottban 67 mérkőzésen 212 gólt lőtt.

Balogh Zsolt a magyar válogatottban Forrás: AFP/Andreas Hillergren/Andreas Hillergren

„Szerettem volna még ezen a magas szinten kézilabdázni, így nagyon örültem a Fradi megkeresésének. Nagyon szimpatikus a Ferencváros koncepciója, hogy fiatal, magyar játékosokra épít. A tárgyalások során egyértelművé tették a vezetők, hogy szeretnék, ha segíteném a posztomon lévő tehetség, Ónodi-Jánoskúti Máté és a többi fiatal fejlődését, nekem pedig nagyon tetszik ez a szerepkör. Az aktív pályafutásom után szeretnék edző lenni, már végzem a megfelelő tanfolyamokat, ezért is nagyon motiváló, hogy a Ferencvárosnál egyfajta mentor is lehetek" – mondta Balogh Zsolt.

Balogh a magyar válogatott bő Eb-keretének tagja volt, ám a szűkebb csapatba nem került be, nem úgy Borbély Ádám, aki készülhet a hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A 26 éves kapus, aki a kis Veszprémtől érkezik, korábban Tatabányán és a lengyel Wisla Plockban játszott, amellyel két évig a Bajnokok Ligájában is szerepelt.

A harmadik nyári igazolás Török Ádám, aki Dabasról érkezik a Népligetbe. A mindössze 24 éves, rendkívül gólerős irányító az idén is a dabasiak egyik legjobbja, hiszen 12 mérkőzésen már 40 gólnál jár, tavaly pedig 24 bajnokin 101 gólt lőtt.

(fradi.hu)