Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencvárost és a Szolnok jutott a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa fináléjába, mivel a Sopronban zajló négyes döntő pénteki elődöntőjében az FTC 14-10-re legyőzte a Vasast, a Szolnok ugyancsak négy góllal (15-11) múlta felül az OSC csapatát.

Az új soproni Lővér Uszodában a sorozatban negyedik, összességében pedig a 21. kupagyőzelmükre hajtó zöld-fehérek az első elődöntőben ugyan az első negyedet még elvesztették a Vasassal szemben, a folytatásban fokozatosan felőrölték riválisukat és magabiztos győzelmet arattak. Varga Zsolt Bajnokok Ligája-csoportkörös csapatában Vámos Márton és Pohl Zoltán is négy lövésből három gólt szerzett.

A Fradi döntőbe jutott a Magyar Kupában Forrás: fradi.hu

A Szolnok és az OSC az elmúlt szezonban a magyar bajnoki döntőben, illetve a második számú európai kupasorozat, az Eurokupa fináléjában is találkozott egymással, mindét alkalommal a Tisza-partiak örülhettek, a Bajnokok Ligája mostani kiírása selejtezőjének zárófordulójában azonban az újbudaiak visszavágtak. A két csapat egymás elleni rangadóján ezúttal újra a bajnokcsapat diadalmaskodott, Nagy Ádám a szolnokiaknál ötször volt eredményes.

A szombaton 14 órakor kezdődő fináléban így akárcsak legutóbb, Ferencváros-Szolnok összecsapást rendeznek.

Férfi BENU Magyar Kupa, négyes döntő, Sopron
elődöntő:
FTC-Telekom Waterpolo - A-Híd VasasPlaket 14-10 (2-3, 4-2, 4-2, 4-3)
gólszerzők: Vámos, Pohl 3-3, Fekete, Damonte 2-2, Molnár, Vigvári Ve., Ubovic, Merkulov 1-1, illetve Bedő 3, Zerinváry 2, Simon, Sedlmayer, Bátori, Erdélyi, Vadovics 1-1

Szolnoki Dózsa-Genesys OSC Újbuda 15-11 (2-3, 5-1, 4-6, 4-1)
gólszerzők: Nagy Á. 5, Angyal, Milakovic 3-3, Pető 2, Gbadamassi, Schmölcz 1-1, illetve Manhercz, Sziládi, Csacsovszky 2-2, Vigvári Vi., Salamon, Várnai, Burián, Hárai 1-1