Vágólapra másolva!
A Nyíregyháza simán, 3-0-ra kikapott a lengyel bajnok, házigazda Chemik Police csapatától a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörében, az első fordulóban.

A nyírségiek 17 év elteltével szerepelhetnek ismét a legrangosabb európai kupasorozatban, és a magyar klubcsapatok elmúlt években mutatott jó nemzetközi kupaszereplésének köszönhetően egyből a főtáblán kezdtek. Németh Szabolcs vezetőedző bajnok és kupagyőztes együttesével nem volt ott Lengyelországban a horvát átló Maja Burazer és a brazil feladó Ana Tiemi. Előbbivel - a nyírségiek közösségi oldalának tájékoztatása szerint - hétfőn szerződést bontottak, utóbbi sérüléssel bajlódik.

A klasszisjátékosok sorát felvonultató hazaiak az első pillanattól jelezték, hogy nem szeretnének kellemetlen meglepetést: agresszív nyitásokkal és pontos támadásbefejezésekkel folyamatosan növelték előnyüket, és meggyőző különbséggel, 19 perc alatt besöpörték a nyitószettet.

Lengyelországi vereséggel kezdett a Nyíregyháza Forrás: Fatum Nyíregyháza/Facebook

A második játszmára még tovább nőtt a különbség a felek között: a parádésan játszó hazaiakkal a Nyíregyháza képtelen volt lépést tartani, a magukat különösebben meg sem erőltető lengyelek 16-4-re is vezettek. Ezt követően valamennyit emelni tudott játéka színvonalán a Fatum, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

A harmadik játékrészre a hazaiak továbbra is lendületben maradtak, annak ellenére, hogy edzőjük több cserejátékosnak is lehetőséget adott. A nyírségiek bár becsülettel küzdöttek, nem volt reális esélyük a részsikerre, a Chemik Police 66 perc alatt nyert.

A találkozó legjobbja a hazaiak rutinos szerb átlója, Jovana Brakocevic Canzian volt 13 ponttal, a vendégektől a szlovák Nikola Radosova kilenc pontig jutott.

A nyírségiek december 9-én a címvédő, klubvilágbajnok, 74 tétmérkőzés óta veretlen olasz Coneglianót fogadják.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, E csoport:
Grupa Azoty Chemik Police (lengyel) - Fatum-Nyíregyháza 3-0 (11, 13, 14)
a legeredményesebb játékosok: Brakocevic Canzian 13, Kakolewska 10, illetve Radosova 9, Vasziljeva 7